Σύλληψη ναυτικών από το MV KYPROS BRAVERY: Η ανακοίνωση της Safe Bulkers

    1213
    Σύλληψη ναυτικών από το MV KYPROS BRAVERY: Η ανακοίνωση της Safe Bulkers

    Με αφορμή τη σύλληψη από τις αρχές της Αυστραλίας τεσσάρων Φιλιππινέζων -μελών πληρώματος του φορτηγού πλοίου MV KYPROS BRAVERY για διακίνηση ναρκωτικών, η πλοιοκτήτρια εταιρεία SAFE BULKERS INC. η οποία συνεργάστηκε από την αρχή με τις αρμόδιες αρχές, εξέδωσε ανακοίνωση στις 31/3, η οποία διανεμήθηκε στα ΜΜΕ της Αυστραλίας και στα εξειδικευμένα μέσα της Ναυτιλίας και η οποία αναρτήθηκε επίσης στην ιστοσελίδα της εταιρείας:

    Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας (AFP) – που ηγείται της προσπάθειας των Αυστραλιανών αρχών για την καταπολέμηση του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος – συνέλαβε σήμερα, 31 Μαρτίου 2022, τέσσερα μέλη του πληρώματος του MV KYPROS BRAVERY (το «Πλοίο»), πολίτες Φιλιππίνων, με την κατηγορία της εισαγωγής στην Αυστραλία απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών.

    Η Safe Bulkers Inc., Ιδιοκτήτρια-εταιρεία του Πλοίου, αντιμετωπίζει την υπόθεση πολύ σοβαρά και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία, το Υπουργείο Εσωτερικών και τις άλλες Αρχές και υπηρεσίες της Αυστραλίας, που εντόπισαν και επελήφθησαν της κατάχρησης των μεταφορικών υπηρεσιών της. Η Εταιρεία συνεργάστηκε με τις Αρχές στην έρευνα, επιτρέποντας την πρόσβαση στο Πλοίο και το πλήρωμά του και παρέχοντας όσες πληροφορίες ζητήθηκαν από τις Αρχές.

    Οι Αυστραλιανές Αρχές έδωσαν άδεια στο Πλοίο να συνεχίσει κανονικά το δρομολόγιό του μετά τη σύλληψη των τεσσάρων ναυτικών. Το Πλοίο απέπλευσε στις 31/3 από την Αδελαϊδα, μεταφέροντας φορτίο ζωοτροφών για τον επόμενο προορισμό του.

    Η Safe Bulkers Inc. εκφράζει τη δέσμευσή της να συνεργάζεται με τις Αρχές σε όλον τον κόσμο, προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια της διεθνούς εφοδιαστικής αλυσίδας και να διασφαλισθεί η εξάλειψη παράνομων πρακτικών από τις αντίστοιχες Αρχές».

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.