Στα ύψη η συμφόρηση πλοίων στη Σαγκάη

Στα ύψη η συμφόρηση πλοίων στη Σαγκάη

311
Στα ύψη η συμφόρηση πλοίων στη Σαγκάη

Η απόφαση του Πεκίνου να θέσει σε lockdown τη Σαγκάη, έναν σημαντικότατο κόμβο του διεθνούς εμπορίου προσθέτει έναν επιπλέον πονοκέφαλο για τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες. Στο πλαίσιο αυτό έκθεση της VesselsValue εξετάζει τα επίπεδα συμφόρησης πλοίων στη Σαγκάη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η VesselsValue, η λιμενική συμφόρηση στη Σαγκάη βρίσκεται σε ρότα ανόδου από τις αρχές Μαρτίου. Υπό το πλαίσιο αυτό και καθώς το ανακοινωθέν lockdown αναμένεται να δυσκολέψει περαιτέρω τη διακίνηση εμπορευμάτων, η  Shanghai International Port Group που διαχειρίζεται τα λιμάνια της πόλης ανακοίνωσε 24ώρη λειτουργία. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες δυόμισι εβδομάδες έχει καταγραφεί πενταπλάσια αύξηση στον αριθμό των πλοίων που περιμένουν να φορτώσουν και να εκφορτώσουν στη Σαγκάη.

Υπενθυμίζεται ότι η λιμενική συμφόρηση στη Σαγκάη επιδεινώνεται παραδοσιακά την παρούσα περίοδο. Ωστόσο, η πρόσφατη αύξηση είναι αρκετά υψηλότερη σε σύγκριση με την περσινή αλλά και εκείνες προηγούμενων ετών. Τα περισσότερα πλοία που αναμένουν εκτός της Σαγκάης είναι bulk carriers και δεξαμενόπλοια ενώ ο αριθμός των εν αναμονή containerships μειώθηκε κατά έξι από τις 9 Μαρτίου.

Επί του παρόντος, δεν είναι σίγουρο κατά πόσο το lockdown στη Σαγκάη θα επιδράσει αρνητικά στον αριθμό των εν αναμονή πλοίων. Άλλωστε, υπάρχει το ενδεχόμενο το νέο πλαίσιο λειτουργίας να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.