Επενδύσεις $5,3 δισ. για τον ναυπηγικό κλάδο του Ηνωμένου Βασιλείου

Επενδύσεις $5,3 δισ. για τον ναυπηγικό κλάδο του Ηνωμένου Βασιλείου

103
Επενδύσεις $5,3 δισ. για τον ναυπηγικό κλάδο του Ηνωμένου Βασιλείου

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα διοχετεύσει $5,3 δισ. στον ναυπηγικό του κλάδο, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων σε πλοία μηδενικών εκπομπών. Το εν λόγω σχέδιο ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε ναυπηγείο του Μερσεϊσάιντ την Πέμπτη 10 Μαρτίου. Η επένδυση θα υποστηρίξει εγχώρια ναυπηγεία και προμηθευτές ναυτιλιακού εξοπλισμού για τα επόμενα τριάντα χρόνια.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσίασε την ανανεωμένη Εθνική Στρατηγική για τον Ναυπηγικό Κλάδο, η οποία σκιαγραφεί πως η κυβέρνηση θα υποστηρίξει τα ναυπηγεία, θα βελτιώσει τις δεξιότητες των εργαζομένων, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα προωθήσει την ανάπτυξη της τεχνολογίας προκειμένου ο κλάδος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μέλλοντος.

Η ναυπηγική βιομηχανία στο Ηνωμένο Βασίλειο απασχολεί 42.600 εργαζομένους, ενώ η συμβολή της στην εθνική οικονομία ανέρχεται σε 2,8 δισ. στερλίνες. Mε αφορμή την παρουσίαση της ανανεωμένης Εθνικής Στρατηγικής για τον Ναυπηγικό Κλάδο, ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι ο εν λόγω κλάδος «βρίσκεται στο αίμα μας για αιώνες και θέλω να διασφαλίσω ότι θα βρίσκεται στην καρδιά της βρετανικής βιομηχανίας για τις επόμενες γενιές».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι 206 εκατ. στερλίνες θα διοχετευθούν επίσης για την έρευνα και την ανάπτυξη πλοίων μηδενικών εκπομπών και κατάλληλων υποδομών. «Η ανανεωμένη στρατηγική σηματοδοτεί μια σημαντική καμπή για τη ναυπηγική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου και τον ναυτιλιακό τομέα συνολικά», τόνισε ο Ben Murray, Chief Executive του Maritime UK.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.