Δίχως μεταβολές οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη

Δίχως μεταβολές οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη

103
Δίχως μεταβολές οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη

Οι παραδόσεις ρωσικού αερίου προς τη Γερμανία, μέσω του Nord Stream 1 και της Πολωνίας, και προς τη Σλοβακία, μέσω της Ουκρανίας, παραμένουν σταθερές, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας διαχείρισης αγωγού.

Οι ροές μέσω του αγωγού Nord Stream 1 που διασχίζει τη Βαλτική Θάλασσα προς τη Γερμανία ήταν σταθερές γύρω στις 73.028.461 kWh/h, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά.

Ο αγωγός Γιαμάλ-Ευρώπη μεταξύ Πολωνίας και Γερμανίας συνήθως αντιστοιχεί περίπου στο 15% της ρωσικής προμήθειας αερίου προς την Ευρώπη και την Τουρκία, αλλά από τις 21 Δεκεμβρίου έως πρόσφατα υπήρχε αντιστροφή της ροής, κάτι που συνέβαλε στην αύξηση των ευρωπαϊκών τιμών αερίου.

Οι ροές στο συνοριακό σημείο του Μάλνοφ διαμορφώθηκαν σήμερα στα 7.280.550 kWh/h, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας διαχείρισης Gascade, καταγράφοντας μικρές διαφορές σε σχέση με χθες.

Για την προμήθεια προς τη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Βέλκε Καπουσάνι, η δυναμικότητα μεταφοράς ήταν στις 882.087 μεγαβατώρες, με μικρές διαφορές σε σχέση με χθες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.