Αλλαγή σελίδας για την κρουαζιέρα

Αλλαγή σελίδας για την κρουαζιέρα

170
Αλλαγή σελίδας για την κρουαζιέρα

Καθώς ο κλάδος της κρουαζιέρας επιχειρεί να εισέλθει σε φάση κανονικότητας μετά τις οδυνηρές συνέπειες της πανδημίας, δύο από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου πραγματοποιούν το παρθενικό τους ταξίδι μετά την παράδοσή τους στους ιδιοκτήτες τους.

Η Royal Caribbean International ολοκλήρωσε τις τελικές δοκιμές για το τελευταίο της απόκτημα «Wonder of the Seas», το οποίο θεωρείται και το μεγαλύτερο παγκοσμίως κρουαζιερόπλοιο. Το απόγευμα της 4ης Μαρτίου αναχώρησε για το παρθενικό του ταξίδι από το λιμάνι Everglades της Φλόριντα. Υπενθυμίζεται ότι το «Wonder of the Seas» αναχώρησε από το γαλλικό ναυπηγείο Chantiers de l’Atlantique και παραδόθηκε στη Royal Caribbean στα τέλη Ιανουαρίου. Το mega κρουαζιερόπλοιο θα πλέει στην Καραϊβική για μερικές εβδομάδες προτού επανατοποθετηθεί στη Μεσόγειο για το καλοκαίρι και ξεκινήσει τα ταξίδια του τον υπόλοιπο χρόνο από το Port Canaveral τον Νοέμβριο του 2022.

Το «Costa Toscana» αποτελεί το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στην 70χρονη ιστορία της Costa Cruises και το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο με σημαία Ιταλίας. Το πλοίο, το οποίο ξεκίνησε τα ταξίδια του στις 5 Μαρτίου από τη Σαβόνα με προορισμούς τη Μασσαλία, τη Βαρκελώνη, το Παλέρμο και τη Σιβιταβέτσια, αποτελεί επίσης το έκτο μεγαλύτερο κατανάλωσης LNG, καθώς η βιομηχανία αναζητά τρόπους για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Μετά το «Costa Toscana», επτά ακόμα κρουαζιερόπλοια της Costa Cruises θα επιστρέψουν σε πλήρη λειτουργία και έως το ερχόμενο καλοκαίρι ολόκληρος ο στόλος της εταιρείας, που απαρτίζεται από 12 κρουαζιερόπλοια, θα πλέει στο νερό.

Φωτό: Sigrun Sauerzapfe aka SIGGI/ Royal Caribbean International

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.