Δύο νέοι τερματικοί LNG στη Γερμανία στα σκαριά

Δύο νέοι τερματικοί LNG στη Γερμανία στα σκαριά

113
Δύο νέοι τερματικοί LNG στη Γερμανία στα σκαριά

Η Γερμανία, στην προσπάθειά της να ανακόψει την εξάρτησή της από τις προμήθειες φυσικού αερίου της Ρωσίας, ανακοίνωσε τα πλάνα της για την ανάπτυξη δύο τερματικών σταθμών LNG στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz, κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στο Κοινοβούλιο, τόνισε ότι η χώρα του θα αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες για την αύξηση των αποθεμάτων φυσικού αερίου κατά 2 δισ. κ.μ. στην προσπάθειά της να αυξήσει την ενεργειακή ασφάλεια και να διαφοροποιήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου που λαμβάνει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, το 2020, η ρωσική Gazprom πούλησε 45,8 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου στη Γερμανία, ενώ πέρυσι οι πωλήσεις της άγγιξαν τα 50,6 δισ. κ.μ. Η Γερμανία αποτελεί μεγάλο εισαγωγέα φυσικού αερίου, δεδομένης της υψηλής ζήτησης αλλά και της χαμηλής παραγωγής της. Οι καθαρές εισαγωγές της πέρυσι άγγιξαν τα 80 δισ. κ.μ. και συνεπώς η Ρωσία αντιπροσώπευσε το 60% των γερμανικών εισαγωγών αερίου.

Επί του παρόντος, η Γερμανία δεν διαθέτει κανέναν τερματικό LNG, ενώ δύο projects ‒ένα στο Brunsbüttel και ένα στο Stade‒ βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, ένα FSRU θα κατασκευαστεί στο Wilhelmshaven.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.