Κήρυξε πτώχευση η διαχειρίστρια εταιρεία του Nord Stream 2

Κήρυξε πτώχευση η διαχειρίστρια εταιρεία του Nord Stream 2

234
Κήρυξε πτώχευση η διαχειρίστρια εταιρεία του Nord Stream 2

Η διαχειρίστρια εταιρεία του γερμανορωσικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, η οποία εδρεύει στο ελβετικό καντόνι Ζουγκ, κήρυξε πτώχευση και απέλυσε τους 106 εργαζομένους της, ανακοίνωσε απόψε η Σίλβια Τάλμαν-Γκουτ, η αρμόδια για τις οικονομικές υποθέσεις του καντονιού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση.

«Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι η εταιρεία αυτή δεν μπορούσε να συνεχίσει», είπε η Τάλμαν-Γκουτ. «Αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση και οι υπάλληλοί της έλαβαν την επιστολή απόλυσής τους», εξήγησε στο κανάλι SRF.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την περασμένη εβδομάδα κυρώσεις κατά της Nord Stream 2 AG, μετά την αναγνώριση των δύο αποσχισθεισών δημοκρατιών του Ντονμπάς από την Ρωσία, προοίμιο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ακολούθησε κύμα δυτικών οικονομικών κυρώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση – Τετάρτη 2 Μαρτίου 17.30:

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η διαχειρίστρια εταιρεία του Nord Stream 2 διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί κήρυξης πτώχευσης που κυκλοφορούν στα διεθνή μέσα. Αντιθέτως, υποστηρίζει ότι η εταιρεία μονάχα ενημέρωσε τις αρμόδιες τοπικές αρχές της Ελβετίας ότι θα προβεί σε τερματισμό των συμβολαίων της με τους εργαζόμενούς της στον απόηχο της επιβολής δασμών από τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.