Εταιρεία κατασκευής επίπλων εισέρχεται στην πλοιοκτησία

Εταιρεία κατασκευής επίπλων εισέρχεται στην πλοιοκτησία

458
Εταιρεία κατασκευής επίπλων εισέρχεται στην πλοιοκτησία

Oι μεγάλες ανισορροπίες στις εφοδιαστικές αλυσίδες έχουν ωθήσει μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία να ναυλώσουν οι ίδιες πλοία, αλλάζοντας έτσι τον παραδοσιακό τρόπο μεταφοράς των εμπορευμάτων.

Μια κινεζική εταιρεία κατασκευής επίπλων, η Loctek, πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η εταιρεία θα ιδρύσει δική της εταιρεία για την πλοιοκτησία και τη διαχείριση πλοίων, παραγγέλνοντας την ίδια ώρα ένα containership μεταφορικής ικανότητας 1.800 TEUs και αξίας $32,6 εκατ. Η Loctek υπέγραψε συμφωνία με το επίσης κινεζικό ναυπηγείο Huanghai Shipbuilding για την κατασκευή του πλοίου. Βέβαια, το συγκεκριμένο ναυπηγείο ειδικεύεται στη ναυπήγηση αλιευτικών.

Η εταιρεία με έδρα το Νινγκμπό προέβη στην κίνηση αυτή λόγω των σημαντικών καθυστερήσεων στις εφοδιαστικές αλυσίδες και της αύξησης των ναύλων. Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει, το ηλεκτρονικό εμπόριο και το online trading αυξάνουν τη δυναμική τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Loctek κατηγόρησε ευθέως τις εταιρείες διαχείρισης containerships το 2020 για μεγάλη κερδοφορία σε βάρος των εταιρειών που εξάγουν τα εμπορεύματά τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.