Επενδύσεις μεγάλης κλίμακας της Σιγκαπούρης στην Ινδονησία

Επενδύσεις μεγάλης κλίμακας της Σιγκαπούρης στην Ινδονησία

72
Επενδύσεις μεγάλης κλίμακας της Σιγκαπούρης στην Ινδονησία

Η Σιγκαπούρη θα επενδύσει $9,2 δισ. για projects λιμενικών υποδομών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ινδονησία, σύμφωνα με όσα ανέφερε πρόσφατα ο Ινδονήσιος πρόεδρος Joko Widodo.

Ειδικότερα, οι επενδύσεις αφορούν projects ΑΠΕ στο Batam, στη νήσο Sumba, στα Riau Islands και στην επαρχία East Nusa Tenggara. Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο των σιγκαπουριανών επενδύσεων θα βρίσκεται η δημιουργία ενός κόμβου logistics στο λιμάνι Tanjung Priok στην Τζακάρτα, το οποίο αποτελεί τον μεγαλύτερο και τον πλέον πολυσύχναστο λιμένα στην Ινδονησία.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σιγκαπουριανό πρωθυπουργό Lee Hsien Loong, ο πρόεδρος Widodo ανέφερε ότι οι επενδύσεις στον κλάδο των ΑΠΕ αποτελούν διαχρονικά προτεραιότητα της ινδονησιακής κυβέρνησης, προκειμένου να προαγάγει την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Η συνεργασία των δύο επισφραγίστηκε πρόσφατα με την υπογραφή μνημονίων με επίκεντρο την ενέργεια και την κυκλική οικονομία. Η Σιγκαπούρη αποτελεί, άλλωστε, τον κορυφαίο ξένο πάροχο άμεσων επενδύσεων στην Ινδονησία από το 2014, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Lee Hsien Loong.

Φωτό: Stephen Morrison/ AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.