Αυξημένη ζήτηση για συστήματα καυσίμου LPG

Αυξημένη ζήτηση για συστήματα καυσίμου LPG

71
Αυξημένη ζήτηση για συστήματα καυσίμου LPG

Καθώς η ναυτιλιακή βιομηχανία επικεντρώνεται στην επίτευξη της απανθρακοποίησης, η Alfa Laval αναφέρει αυξημένη ζήτηση για τεχνολογικές λύσεις που αφορούν το καύσιμο LPG. Τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία έχει διαπιστώσει αύξηση στις παραγγελίες για το Alfa Laval FCM LPG, ένα σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου χαμηλού σημείου ανάφλεξης (LFSS), το οποίο μπορεί να συνδυαστεί και με συστήματα διαχείρισης φορτίου LPG.

Το FCM LPG δύναται να αποτελέσει βασικό παράγοντα για την ευρύτερη υιοθέτηση του LPG ως ναυτιλιακού καυσίμου, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της Alfa Laval στα συστήματα διαχείρισης καυσίμων με έναν υψηλό βαθμό ευελιξίας.

Η TGE Marine Gas Engineering, ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές συστημάτων διαχείρισης φορτίων υγροποιημένου αερίου, συμπεριέλαβε το FCM LPG στο πακέτο εξοπλι-σμού που προορίζεται για τρία LPG carriers που ναυπηγούνται στην Κίνα, ενώ πιο πρόσφατα η Alfa Laval έλαβε μία ακόμα παραγγελία για την εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος σε μια σειρά από VLGCs χωρητικότητας 87.000 κ.μ., τα οποία ναυπηγούνται στην Ιαπωνία.

Εκτός από το FCM LPG, το χαρτοφυλάκιο της Alfa Laval περιλαμβάνει και άλλες λύσεις που σχετίζονται με τη χρήση καυσίμου LPG, όπως το Alfa Laval PureNOx LS για τον καθαρισμό του νερού των συστημάτων ανακυκλοφορίας καυσαερίων (EGR) καθώς και λύσεις που α-φορούν συστήματα διαχείρισης φορτίου LPG, όπως εναλλάκτες θερμότητας και το σύστημα αδρανούς αερίου Alfa Laval Smit LPG για την ασφαλή και αποτελεσματική διαχείριση του φορτίου LPG.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.