ABS: Έκδοση οδηγού για τα πλοία κατανάλωσης μεθανόλης

ABS: Έκδοση οδηγού για τα πλοία κατανάλωσης μεθανόλης

169
ABS: Έκδοση οδηγού για τα πλοία κατανάλωσης μεθανόλης

Ο νηογνώμονας ABS, βασιζόμενος στην εμπειρία που έχει αποκτήσει στο κομμάτι της εφαρμογής εναλλακτικών καυσίμων στον ναυτιλιακό κλάδο, εξέδωσε το «Guide for Methanol and Ethanol Fueled Vessels».

Ο εν λόγω οδηγός καθορίζει τα κριτήρια ταξινόμησης του νηογνώμονα, τα οποία αφορούν την κατασκευή, τη διάταξη, την εγκατάσταση και την επιθεώρηση των μηχανημάτων, του εξοπλισμού και των συστημάτων των πλοίων που χρησιμοποιούν ως καύσιμα μεθανόλη ή αιθανόλη, στοχεύοντας στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων για το πλοίο, το πλήρωμα και το περιβάλλον.

Η μεθανόλη θεωρείται σε μεγάλο βαθμό μία από τις κορυφαίες επιλογές εναλλακτικών καυσίμων, η οποία μπορεί να υποστηρίξει τις προσπάθειες απανθρακοποίησης του ναυτιλιακού κλάδου. Αρκετές κορυφαίες εταιρείες του κλάδου ήδη προχωρούν σε παραγγελίες πλοίων τα οποία θα καταναλώνουν ως καύσιμο μεθανόλη στο πλαίσιο των στρατηγικών που ακολουθούν για την απανθρακοποίηση του στόλου τους, προσπαθώντας παράλληλα να διασφαλίσουν την προμήθεια μεθανόλης η οποία θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τα πλοία θα μπορούν πλέον να λάβουν τη σήμανση Low Flashpoint-Fueled Ship (DFD-Methanol) όταν είναι σε θέση να καταναλώνουν μεθανόλη για την πρόωσή τους ή για βοηθητικούς σκοπούς, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των νέων κατευθυντήριων γραμμών του ABS.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.