Wärtsilä ‒ CMA CGM: Συνεργασία με φόντο το LNG

Wärtsilä ‒ CMA CGM: Συνεργασία με φόντο το LNG

189
Wärtsilä ‒ CMA CGM: Συνεργασία με φόντο το LNG

Η CMA CGM, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της ναυτιλίας και των logistics, επέλεξε τον όμιλο Wärtsilä για τον εξοπλισμό μιας νέας σειράς 12 containerships, τα οποία θα καταναλώνουν ως καύσιμο LNG και θα ναυπηγηθούν στην Κίνα. Τα έξι πλοία της σειράς, χωρητικότητας 13.000 TEUs, κατασκευάζονται στο ναυπηγείο Hudong-Zhonghua Shipbuilding (Group) Cο. Ltd. και τα υπόλοιπα έξι, χωρητικότητας 15.000 TEUσ, κατασκευάζονται στο ναυπηγείο Jiangnan Shipyard (Group) Co. Ltd.

Η παράδοση του εξοπλισμού της Wärtsilä θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2022, με το πρώτο πλοίο της σειράς να είναι προγραμματισμένο για παράδοση μετά τα μέσα του 2023. Σημειώνεται επίσης ότι η Wärtsilä είχε ήδη λάβει νωρίτερα μία ακόμα παραγγελία για τον εξοπλισμό εννέα νεότευκτων containerships της CMA CGM, χωρητικότητας 23.000 TEUs, τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί, καθώς και πέντε containerships χωρητικότητας 15.000 TEUs, τρία εκ των οποίων βρίσκονται ακόμη υπό κατασκευή.

Στο πλαίσιο της παραγγελίας, η Wärtsilä θα παράσχει μεταξύ άλλων το σύστημα παροχής καυσίμου LNG, το ολοκληρωμένο σύστημα αυτοματισμών και ελέγχου Wärtsilä NACOS Platinum, το σύστημα ελέγχου πρόωσης και τους κινητήρες διπλού καυσίμου Wärtsilä 34DF. Επιπλέον, τα πλοία θα διαθέτουν το σύστημα παρακολούθησης και βελτίωσης της επιχειρησιακής απόδοσης Operim της Wärtsilä, το οποίο χρησιμοποιεί προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες προκειμένου να παρέχει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας την επίτευξη της βέλτιστης απόδοσης σε οποιεσδήποτε συνθήκες λειτουργίας.

Επιλέγοντας το LNG ως καύσιμο των νέων πλοίων της, η CMA CGM τονίζει τις προσπάθειες που κάνει για την απανθρακοποίηση του ναυτιλιακού κλάδου, ενώ οι κινητήρες διπλού καυσίμου των νεότευκτων πλοίων της είναι ήδη συμβατοί και με άλλα εναλλακτικά καύσιμα, όπως το βιομεθάνιο και το συνθετικό φυσικό αέριο.

Φωτό: Wartsila

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.