Οι μουσώνες χτυπούν τη Σιγκαπούρη

Οι μουσώνες χτυπούν τη Σιγκαπούρη

181
Οι μουσώνες χτυπούν τη Σιγκαπούρη

Oι αρχές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν την έναρξη της εποχής των βορειοανατολικών μουσώνων, που αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τον Μάρτιο του 2022. Οι συγκεκριμένοι μουσώνες θα προκαλέσουν από μέτριες έως ισχυρές βροχές, ισχυρούς ανέμους και πολύ κυματώδεις έως τρικυμιώδεις, που μπορεί να αυξήσουν τους κινδύνους στη θάλασσα, ειδικά για όσους επιβιβάζονται ή αποβιβάζονται από πλοία. Ως εκ τούτου, η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) έχει εντείνει τους ελέγχους και τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, που συμπίπτει με την εορταστική περίοδο του τέλους του έτους και το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων.

Ως προς τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που ανακοίνωσε η MPA, οι επιθεωρητές θα διενεργούν περισσότερους επιτόπιους ελέγχους σε πορθμεία, λιμενικές εγκαταστάσεις, λάντζες και σκάφη αναψυχής. Εκτός από τις επιθεωρήσεις για τη γενική κατάσταση των σκαφών, οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν επίσης στην ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών, στην κατάσταση του πυροσβεστικού και σωστικού εξοπλισμού επί του σκάφους, καθώς και στην εξοικείωση των χειριστών με τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της MPA, Chong Jia Chyuan: «Η ασφάλεια είναι κοινή ευθύνη όλων. Η MPA προτρέπει τη βιομηχανία και τους χρήστες των λιμανιών να είναι σε εγρήγορση κατά την πλοήγηση και να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην πρόληψη περιστατικών στη θάλασσα. Προτρέπουμε επίσης πολίτες που βρίσκονται σε θαλάσσιες ζώνες και παράκτιες περιοχές να είναι σε επαγρύπνηση ανά πάσα στιγμή και να εξοικειωθούν με τον σωστικό εξοπλισμό, τις οδηγίες για την ασφάλεια των επιβατών και τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.