Νέα ναυτιλιακά παράγωγα εστιασμένα στα containerships

Νέα ναυτιλιακά παράγωγα εστιασμένα στα containerships

137
Νέα ναυτιλιακά παράγωγα εστιασμένα στα containerships

Έξι ημερήσιοι Freightos Baltic Index (FBX) δείκτες του Baltic Exchange θα χρησιμοποιηθούν για τoν διακανονισμό νέων παραγώγων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης για τους ναύλους των containerships στο CME Group. Τα εν λόγω συμβόλαια θα τελούν υπό διαπραγμάτευση σε αμερικανικά δολάρια ανά FEU και θα ξεκινήσουν στις 28 Φεβρουαρίου 2022. Επενδυτές και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα μπορούν να διαπραγματευτούν το πρώτο συμβόλαιο για τον Μάρτιο του 2022, μόλις διευθετηθούν όλες οι ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Στην ανακοίνωση του Baltic Exchange αναφέρεται ότι εισαγωγείς, εξαγωγείς, forwarders και ναυτιλιακές εταιρείες που ήρθαν αντιμέτωποι με σημαντική μεταβλητότητα των ναύλων στα containerships θα μπορούν μέσω των νέων παραγώγων να μετριάσουν τον κίνδυνο. Η εκκίνηση των νέων παραγώγων έρχεται μετά από ένα έτος σημαντικής μεταβλητότητας στους ναύλους λόγω της λιμενικής συμφόρησης και των ανισορροπιών στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Ενδεικτικά για τη θαλάσσια μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας οι ναύλοι κινήθηκαν σε ένα εύρος από $4.222 έως $20.586.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.