«Κλεφτές ματιές» της DP World στην Αφρική

«Κλεφτές ματιές» της DP World στην Αφρική

52
«Κλεφτές ματιές» της DP World στην Αφρική

Η πολυεθνική εταιρεία logistics DP World με έδρα το Ντουμπάι υπέγραψε συμφωνία με τη Δημοκρατία του Κονγκό για την ανάπτυξη του λιμένα Banana στην αφρικανική χώρα. Ο υπουργός Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Α.Ε Κhalifa Shaheen Almarar, δήλωσε ότι η ανάπτυξη των υποδομών στη Δημοκρατία του Κονγκό είναι μια από τις προτεραιότητες για τα ΗΑΕ ώστε να χτίσουν μια μακροχρόνια εμπορική και οικονομική συνεργασία με την αφρικανική ήπειρο.

Η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει εντός του επόμενου έτους και θα συνδράμει στην εξοικονόμηση χρόνου και πόρων για τον κλάδο του εμπορίου της αφρικανικής χώρας. Το λιμάνι Banana θα μπορεί να φιλοξενήσει μεγαλύτερα πλοία προερχόμενα από την Ασία και την Ευρώπη ενώ παράλληλα θα προσελκύσει επενδυτές και θα αναβαθμίσει την οικονομία της ευρύτερης περιοχής. Η κατασκευή περιλαμβάνει μια αποβάθρα 600 μέτρων με 18 μέτρα βύθισμα, με ικανότητα χειρισμού έως και 450.000 εμπορευματοκιβωτίων το χρόνο και επιφάνεια 300 χιλιάδων τ.μ. για αποθήκευση αυτών.

Ο πρόεδρος του Κονγκό, Félix-Antoine Tshisekedi, υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη του λιμένα θα μεταμορφώσει την περιοχή σε κέντρο εμπορίου και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, αναβαθμίζοντας οικονομικά και ποιοτικά τη χώρα. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου DP World, Sultan Ahmed bin Sulayem, τόνισε ότι η συμφωνία αντανακλά το όραμα των δύο πλευρών για ανάπτυξη λιμενικών υποδομών παγκόσμιας κλάσης που θα αναδείξουν της μεγάλες εμπορικές ευκαιρίες και τις εξαγωγικές δυνατότητες της περιοχής καθώς επίσης και την πρόσβαση σε διεθνείς αγορές και τη βιωσιμότητα των δύο εταίρων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.