Πρωτοβουλιών συνέχεια για την ελεύθερη μετακίνηση των ναυτικών

Πρωτοβουλιών συνέχεια για την ελεύθερη μετακίνηση των ναυτικών

189
Πρωτοβουλιών συνέχεια για την ελεύθερη μετακίνηση των ναυτικών

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) από κοινού με άλλους διεθνείς οργανισμούς στον κλάδο των μεταφορών δημιούργησαν ένα  Joint Action Group προκειμένου να επαναξιολογήσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας στους εργαζόμενους στον κλάδο και στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.

Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (International Civil Aviation Organization – ICAO)και ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (International Maritime Organization – IMO) επίσης αποτελούν μέρος του group.

«Οι κλάδοι των παγκόσμιων μεταφορών και οι εργαζόμενοί τους αντιμετωπίζουν τεράστιες και συνεχιζόμενες πιέσεις και δυσκολίες λόγω της πανδημίας Covid-19. Ως εκ τούτου είμαι ικανοποιημένος που συστήσαμε το Joint Action Group το οποίο θα αξιολογεί τον αντίκτυπο της πανδημίας στους εργαζόμενους αυτούς και θα ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν παγκόσμια συμφωνηθέντα πρωτόκολλα και πρότυπα», τόνισε ο γενικός διευθυντής της ΔΟΕ Guy Ryder.

«Η προστασία της υγείας των εργαζομένων στις διασυνοριακές μεταφορές και η διατήρηση των ταξιδιωτικών δραστηριοτήτων για επείγουσες και ανθρωπιστικές αποστολές, επαναπατρισμούς και μεταφορά βασικών φορτίων είναι κρίσιμης σημασίας», δήλωσε ο δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus, γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Το Joint Action Group θα εργαστεί μεταξύ άλλων για την προώθηση της εφαρμογής επιχειρησιακών πρωτοκόλλων από εθνικές αρχές προς τη διευκόλυνση των μετακινήσεων και της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις μεταφορές. Παράλληλα στόχος είναι η προώθηση της εγκυρότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού των συγκεκριμένων εργαζομένων σύμφωνα με τις προτάσεις του ΠΟΥ αλλά και η πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη.

Φωτό: Abir Sultan/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.