Maran Gas: Ψήφος εμπιστοσύνης στη GTT για τις δεξαμενές φορτίου δύο νεότευκτων...

Maran Gas: Ψήφος εμπιστοσύνης στη GTT για τις δεξαμενές φορτίου δύο νεότευκτων πλοίων

239
Maran Gas: Ψήφος εμπιστοσύνης στη GTT για τις δεξαμενές φορτίου δύο νεότευκτων πλοίων

Η γαλλική GTT πρόσφατα ανακοίνωσε πως έλαβε μια παραγγελία από το κορεατικό ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) με το οποίο συνεργάζεται, για τον σχεδιασμό των δεξαμενών φορτίου δύο νεότευκτων πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου χωρητικότητας 174.000 κ.μ. έκαστο, τα οποία κατασκευάζονται για λογαριασμό της Maran Gas Maritime. Οι παραδόσεις των πλοίων είναι προγραμματισμένες για το δεύτερο μισό του 2024.

Ως μέρος της εν λόγω παραγγελίας, η GTT πρόκειται να σχεδιάσει τις δεξαμενές φορτίου των νεότευκτων πλοίων, οι οποίες θα διαθέτουν το κρυογονικό σύστημα συγκράτησης φορτίου με τεχνολογία μεμβράνης NO96 GW, το οποίο έχει αναπτύξει η εταιρεία. Η τεχνολογία NO96 GW χρησιμοποιεί υαλοβάμβακα ως μονωτικό υλικό ανάμεσα στις μεμβράνες προκειμένου να διατηρεί το υγροποιημένο φορτίο σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, σε ατμοσφαιρική πίεση.

Ο κ. Philippe Berterottière, Chairman και CEO της GTT δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που επεκτείνουμε την άριστη συνεργασία μας με τις εταιρείες DSME και Maran Gas Maritime. Επιπλέον, στην GTT είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τους συνεργάτες μας στην απόφαση τους να χρησιμοποιήσουν τις τεχνολογίες μεμβράνης που διαθέτουμε, οι οποίες είναι ευρέως αναγνωρισμένες από τον κλάδο του LNG».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.