459% ετήσια αύξηση κερδών για τη Seanergy

459% ετήσια αύξηση κερδών για τη Seanergy

375
459% ετήσια αύξηση κερδών για τη Seanergy

Εκτόξευση κερδών για το γ’ τρίμηνο αλλά και το α’ εννιάμηνο του έτους περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, ο οικονομικός απολογισμός της Seanergy Maritime Holdings Corp.

Ειδικότερα, η εισηγμένη στον Nasdaq εταιρεία κατέγραψε κέρδη $20,1 εκατ. το γ’ τρίμηνο του έτους, αριθμός αυξημένος κατά 459% συγκριτικά με τα κέρδη $3,6 εκατ. το γ’ τρίμηνο του 2020. Σε επίπεδο εννιαμήνου, τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα $20,7 εκατ. σε σχέση με τις απώλειες ύψους $16 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Παράλληλα, 90% ήταν η αύξηση του ημερήσιου TCE για το γ’ τρίμηνο, καθώς άγγιξε τα $30.764.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Seanergy, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, έχει εκσυγχρονίσει και αυξήσει τον στόλο της κατά 55%, αγοράζοντας επτά σύγχρονα ιαπωνικά Capesizes και πουλώντας τα παλαιότερα πλοία της.

Αναφερόμενος στις συνθήκες της αγοράς των Capesizes, ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας, κ. Σταμάτης Τσαντάνης, τόνισε ότι τα επίπεδα των ναύλων κινούνται σε υψηλά 12ετίας και στις αρχές του δ’ τριμήνου κινούνται στα $87.000/ημέρα. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι, παρά τις βραχυπρόθεσμες διορθώσεις της αγοράς των τελευταίων εβδομάδων, η αγορά των Capesizes υποστηρίζεται από τις πιο ευνοϊκές συνθήκες προσφοράς και ζήτησης στη σύγχρονη ιστορία. Πιο συγκεκριμένα, το orderbook βρίσκεται σε χαμηλά 25ετίας, ενώ η ζήτηση για πρώτες ύλες υποστηρίζεται από τις παγκόσμιες ελλείψεις ενέργειας και τα μέτρα οικονομικής στήριξης και τόνωσης των υποδομών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.