Στο 9,5% η αύξηση διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στα κινεζικά λιμάνια

Στο 9,5% η αύξηση διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στα κινεζικά λιμάνια

60
Στο 9,5% η αύξηση διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στα κινεζικά λιμάνια

Η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στην Κίνα συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Μεταφορών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2021 καταγράφηκε αύξηση 9,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Ειδικότερα, κατά το εννιάμηνο του 2021 διακινήθηκαν συνολικά 211 εκατ. TEUs στα κινεζικά λιμάνια.

eikona
Πηγή: Ministry of Transport of the People’s Republic of China.

Ο λιμένας της Σαγκάης, όπως φαίνεται και από τον παραπάνω πίνακα, διαχειρίστηκε τον μεγαλύτερο αριθμό εμπορευματοκιβωτίων κατά το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου, διακινώντας συνολικά 34,8 εκατ. ΤΕUs. Μάλιστα η εν λόγω διακίνηση σηματοδοτεί ετήσια αύξηση της τάξεως του 9,9%.

Βέβαια, η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στη διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων καταγράφηκε στον λιμένα Beibu Gulf Port, όπου διακινήθηκαν συνολικά 19,1% περισσότερα TEUs (4,19 εκατ. TEUs) σε σχέση με πέρυσι. Διψήφια αύξηση στη διακίνηση παρατηρείται επίσης στους λιμένες του Tianjin (14,8%, 15,8 εκατ. TEUs), του Shenzhen (13,2%, 21,41 εκατ. TEUs), του Νingbo & Zhoushan (12,2%, 23,97 εκατ. TEUs) και του Qingdao (11,1%, 17,83 εκατ. TEUs).

Αντιθέτως, ο λιμένας του Dalian κατέγραψε τη μικρότερη διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων σε σχέση με τα υπόλοιπα κινεζικά λιμάνια, ενώ ήταν ο μοναδικός στον οποίο σημειώθηκε απότομη μείωση της διακίνησης, μείωση η οποία, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, άγγιξε το 37,2%.

Τέλος, ο συνολικός όγκος των διακινηθέντων φορτίων στα κινεζικά λιμάνια σημείωσε επίσης μείωση της τάξεως του 1,9% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2021, γεγονός που οφείλεται όμως εν μέρει στη συμφόρηση που παρατηρείται στα λιμάνια της δυτικής ακτής της Βόρειας Αμερικής, η οποία έχει διαταράξει τα δρομολόγια των εταιρειών τακτικών γραμμών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.