Ενίσχυση του στόλου της Oldendorff Carriers με 7 (+5) Kamsarmaxes

Ενίσχυση του στόλου της Oldendorff Carriers με 7 (+5) Kamsarmaxes

133
Ενίσχυση του στόλου της Oldendorff Carriers με 7 (+5) Kamsarmaxes

Η γερμανική Oldendorff Carriers επεκτείνει το ναυπηγικό της πρόγραμμα, παραγγέλνοντας δώδεκα ακόμα eco Kamsarmaxes στα κινεζικά ναυπηγεία Hantong. Η συμφωνία περιλαμβάνει τη ναυπήγηση πέντε Kamsarmaxes, με την επιλογή ναυπήγησης ακόμα επτά όμοιων πλοίων. Η τελική απόφαση για την ενεργοποίηση της επιλογής ναυπήγησης επτά επιπλέον πλοίων θα ληφθεί το α΄ τρίμηνο του 2022. Σε περίπτωση που η νέα αυτή παραγγελία αφορά δώδεκα πλοία, ο συνολικός αριθμός παραγγελιών στα ναυπηγεία Hantong μεταξύ 2016 και 2023 θα αγγίξει τις τριάντα μία: 7 Newcastlemaxes και 24 Kamsarmaxes.

Tα πλοία αυτά, ορισμένα εκ των οποίων επαναπωλήθηκαν σε νέους ιδιοκτήτες, θα παραδοθούν στην Oldendorff Carriers μεταξύ Ιουλίου 2022 και Σεπτεμβρίου 2023. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι η Hantong θα παραδώσει τον

Νοέμβριο στη γερμανική εταιρεία τα τελευταία δύο νεότευκτα πλοία τύπου Newcastlemax και μεταφορικής ικανότητας 209.000 dwt.

Εντός του 2021 η Oldendorff Carriers έχει αποκτήσει 16 bulkers, ενώ διατηρεί την επιλογή για ακόμα επτά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.