Νέα συνεργασία για την ανάπτυξη βιώσιμων τεχνολογικών λύσεων για τον ναυτιλιακό κλάδο

Νέα συνεργασία για την ανάπτυξη βιώσιμων τεχνολογικών λύσεων για τον ναυτιλιακό κλάδο

60
Νέα συνεργασία για την ανάπτυξη βιώσιμων τεχνολογικών λύσεων για τον ναυτιλιακό κλάδο

Η Kongsberg Maritime (KM) υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας (MoU) με την China Merchants Industry (CMI) προκειμένου να επεκτείνουν τη μακροχρόνια συνεργασία τους και να χαράξουν από κοινού στρατηγικές για την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας βιώσιμων λύσεων, που θα προορίζονται για την παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά.

Η ΚΜ διαθέτει εδώ και αρκετά χρόνια ισχυρή παρουσία στην Κίνα μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Kongsberg Maritime China Ltd., η οποία παρέχει βασικά προϊόντα και υπηρεσίες στην κινεζική ναυτιλιακή βιομηχανία, συνεισφέροντας στις προσπάθειες επίτευξης της βιωσιμότητας μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων τεχνολογιών για τον ναυτιλιακό κλάδο. Η CMI, παράλληλα, εστιάζει στην παραγωγή φιλικών προς το περιβάλλον και ενεργειακά αποδοτικών πλοίων υψηλών προδιαγραφών, όντας ο κορυφαίος κατασκευαστής ναυτιλιακού εξοπλισμού και κρουαζιερόπλοιων στην Κίνα.

Βάσει της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες πρόκειται να συνεργαστούν στενά στο κομμάτι του σχεδιασμού συγκεκριμένων τύπων πλοίων, ώστε να παρέχουν στους πλοιοκτήτες τις πλέον ανταγωνιστικές, ελκυστικές και φιλικές προς το περιβάλλον μακροχρόνιες επενδύσεις που είναι διαθέσιμες στην αγορά. Βασικός στόχος των δύο εταίρων είναι η αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των πλοίων με ταυτόχρονη μείωση των εκπομπών.

Η ΚΜ πρωτοστατεί στη μετάβαση προς καθαρότερες λύσεις πρόωσης και ως εκ τούτου αναμένεται να βοηθήσει την κινεζική ναυτιλιακή βιομηχανία να πετύχει τους στόχους του ΙΜΟ που αφορούν τη μείωση των εκπομπών έως το 2050 καθώς και εκείνους της Κίνας για την επίτευξη μιας ανθρακικά ουδέτερης οικονομίας έως το 2060.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.