Έξυπνες λύσεις πρόσδεσης από το λιμάνι του Ρότερνταμ

Έξυπνες λύσεις πρόσδεσης από το λιμάνι του Ρότερνταμ

210
Έξυπνες λύσεις πρόσδεσης από το λιμάνι του Ρότερνταμ

Το λιμάνι του Ρότερνταμ, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε διεθνή ΜΜΕ, εργάστηκε μαζί με τη Royal HaskoningDHV προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού μια «έξυπνη λύση πρόσδεσης» για το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης.

Όπως αποκάλυψε σε σχετική ανάρτησή του στα social media το λιμάνι του Ρότερνταμ, το λογισμικό που αναπτύχθηκε δύναται να προβλέπει τον αντίκτυπο που θα έχουν οι καταιγίδες και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στα αγκυροβολημένα πλοία, παρέχοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στους χρήστες του λιμένα τον απαραίτητο χρόνο για να προετοιμαστούν κατάλληλα ούτως ώστε να αποφευχθούν τα ατυχήματα στο λιμάνι. Ειδικότερα, το λογισμικό θα προειδοποιεί τον λιμενικό διαχειριστή ή τον καπετάνιο ενός ελλιμενισμένου πλοίου για τις ενδεχόμενες μη ασφαλείς συνθήκες που επικρατούν.

Μέσω ενός συνδυασμού υδροδυναμικών υπολογισμών και μετεωρολογικών προβλέψεων, το λογισμικό δύναται επίσης να παρέχει μια ολοκληρωμένη έκθεση ασφαλείας για το λιμάνι και για κάθε τύπο πλοίου, καθιστώντας τη λειτουργία των πλοίων ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική, καθώς θα παρέχει τις απαιτούμενες προγνώσεις για τη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων.

Η αναβάθμιση των λειτουργιών του λιμένα του Ρότερνταμ αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής ψηφιοποίησης που ακολουθεί. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, ο λιμένας του Ρότερνταμ αποφάσισε επίσης να ενταχθεί στο BIM (Building Information Management), προκειμένου να βελτιώσει τις διαδικασίες διαχείρισης των πληροφοριών μεταξύ των διαφόρων περιοχών του λιμένα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι συγκεκριμένες κινήσεις θα επιτρέψουν στο κορυφαίο λιμάνι της Ευρώπης να εφαρμόσει μια πιο έξυπνη και πιο αποτελεσματική διαχείριση τόσο των εφοδιαστικών αλυσίδων όσο και των περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται υπό τον έλεγχό του.

Φωτό: Sem Van Der Wal/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.