Συστήματα αερολίπανσης προς ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης κρουαζιερόπλοιων

Συστήματα αερολίπανσης προς ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης κρουαζιερόπλοιων

64
Συστήματα αερολίπανσης προς ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης κρουαζιερόπλοιων

Η εταιρεία ανάπτυξης καθαρών τεχνολογιών Silverstream Technologies πρόσφατα ανακοίνωσε πως έλαβε μια παραγγελία από το ναυπηγείο Meyer Werft για την εγκατάσταση του συστήματος αερολίπανσης Silverstream® System σε ένα νεότευκτο Excel-class κρουαζιερόπλοιο της Carnival Corporation.

Το σύστημα αερολίπανσης της Silverstream χρησιμοποιεί μια σειρά από μονάδες απελευθέρωσης αέρα (ARUs) για τη δημιουργία ενός στρώματος από μικροφυσαλίδες κάτω από το κύτος του πλοίου, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των παραγόμενων εκπομπών. Συγκεκριμένα, η εγκατάσταση του Silverstream® System θα προσφέρει στο μήκους 344 μ. κρουαζιερόπλοιο της Carnival περισσότερο από 5% μείωση στην κατανάλωση καυσίμου και στις παραγόμενες εκπομπές.

Η παράδοση του νεότευκτου κρουαζιερόπλοιου είναι προγραμματισμένη για το 2023 και, όπως και τα υπόλοιπα κρουαζιερόπλοια της κατηγορίας του, θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο LNG, ανοίγοντας τον δρόμο για την επόμενη γενιά επιβατηγών πλοίων χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Η ανακοίνωση ακολουθεί μία ακόμα παραγγελία για την εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος σε ένα Excel-class κρουαζιερόπλοιο, το οποίο κατασκευάζεται αυτή την περίοδο στο ναυπηγείο Meyer Werft για λογαριασμό της P&O Cruises.

Πρόκειται επίσης για τη δεύτερη παραγγελία της Carnival Corporation για το σύστημα αερολίπανσης της Silverstream, καθώς το συγκεκριμένο σύστημα έχει ήδη εγκατασταθεί στο κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess» της εταιρείας Princess Cruises, η οποία ανήκει στην Carnival Corporation, αντικατοπτρίζοντας την εμπιστοσύνη της Carnival στην τεχνολογία μείωσης εκπομπών της Silverstream.

Φωτό: Andy Newman/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.