Κράτηση πλοίου στην Αυστραλία

Κράτηση πλοίου στην Αυστραλία

620
Κράτηση πλοίου στην Αυστραλία

Στις 2 Οκτωβρίου, η Australian Maritime Safety Authority (AMSA) απαγόρευσε στο bulk carrier «Western Callao», σημαίας Σιγκαπούρης, να καταπλεύσει στα λιμάνια της Αυστραλίας για τους επόμενους έξι μήνες.

Αφορμή για την απόφαση υπήρξαν καταγγελίες για τη μη καταβολή δεδουλευμένων καθώς και ζητήματα επαναπατρισμού των ναυτικών του πλοίου. Η AMSA επιθεώρησε το πλοίο στις 6 Σεπτεμβρίου στο Port Adelaide, στη Νότια Αυστραλία, και διαπίστωσε ότι στο 13μελές πλήρωμα δεν είχαν καταβληθεί απολαβές συνολικής αξίας 40.000 δολαρίων Αυστραλίας.

Την ίδια ώρα διαπιστώθηκε ότι οι ναυτικοί βρίσκονταν στο πλοίο πάνω από δώδεκα μήνες, παρά τις δεσμεύσεις για επαναπατρισμό των ναυτικών με το πέρας των εννέα μηνών. Ως απόρροια των ανωτέρω, η AMSA προέβη σε κράτηση του πλοίου, με τον διαχειριστή του να καλείται πλέον να καταβάλει τα οφειλόμενα στους ναυτικούς.

Κατά τον Executive Director of Operations της AMSA, Michael Drake, δεν ήταν η πρώτη φορά που η διαχειρίστρια εταιρεία παραβίασε την MLC. Τον Ιούλιο του 2020, η AMSA επιθεώρησε το ίδιο πλοίο και εντόπισε ότι οι οκτώ ναυτικοί βρίσκονταν εν πλω πάνω από έντεκα μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο πλοίο φέτος στο οποίο η AMSA απαγορεύει τον κατάπλου στα λιμάνια της Αυστραλίας λόγω σοβαρών παραβιάσεων της MLC.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.