Νέα παράταση στον «γάμο» KSOE και DSME

Νέα παράταση στον «γάμο» KSOE και DSME

75
Νέα παράταση στον «γάμο» KSOE και DSME

Αναβολή ακόμη τριών μηνών έλαβε η οριστικοποίηση της εξαγοράς της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. (DSME) από την Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co. (KSOE), όπως αναφέρει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η πέμπτη φορά που αναβάλλεται η συμφωνία από τον Μάρτιο του 2019, οπότε KSOE και DSME υπέγραψαν συμφωνία υπό την οποία το 55,72% του μετοχικού μεριδίου της DSME θα εξαγοραστεί από την KSOE.

Υπενθυμίζεται πως για την οριστικοποίηση της συμφωνίας απαιτείται η έγκριση της Νότιας Κορέας, της Κίνας, της Σιγκαπούρης, του Καζακστάν, της Ιαπωνίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως, επί του παρόντος, μόνο η Κίνα, το Καζακστάν και η Σιγκαπούρη έχουν δώσει το πράσινο φως.

Τέλος, η έγκριση της ΕΕ θεωρείται ύψιστης σημασίας για τη συμφωνία, η οποία, εάν πραγματοποιηθεί, θα δημιουργήσει έναν κολοσσό των ναυπηγήσεων με ποσοστό της παγκόσμιας αγοράς ίσο του 21%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.