Επέκταση των αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών για την CMA CGM

Επέκταση των αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών για την CMA CGM

82
Επέκταση των αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών για την CMA CGM

Περαιτέρω βήματα στη στρατηγική διαφοροποίησής της πραγματοποίησε η CMA CGM, η οποία προέβη στην αγορά δύο καινούργιων Boeing 777 Freighters, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος δημιούργησε ένα νέο εξειδικευμένο τμήμα αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών, με την ονομασία CMA CGM AIR CARGO, τον Φεβρουάριο του 2021, που εκκίνησε τις εμπορικές του δραστηριότητες τον Μάρτιο του ίδιου έτους.

Η απόκτηση των Boeing 777 Freighters συνδράμει τους στρατηγικούς στόχους της CMA CGM, καθώς επεκτείνει το εύρος των αεροπορικών εμπορευματικών δυνατοτήτων της. Άλλωστε, τα εν λόγω αεροσκάφη διαθέτουν μεταφορική ικανότητα 102 τόνων φορτίου έκαστο και ενεργειακή αυτονομία 9.200 χλμ. Έτσι, επιτυγχάνουν πλήρως οικονομίες κλίμακας, καθώς μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες και απαιτούν λιγότερες στάσεις.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κινήσεις του γαλλικού ομίλου, με φόντο την επέκτασή του στις εφοδιαστικές αλυσίδες. Άλλωστε, ο όμιλος αποτελεί ήδη κολοσσό των τακτικών γραμμών, με τον υπό διαχείριση στόλο του να ανέρχεται σε 542 containerships, τα οποία μετέφεραν σχεδόν 21 εκατ. εμπορευματοκιβώτια το 2020.

Φωτό: CMA CGM

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.