Ikea, Amazon, Walmart προς την αντιμετώπιση των ανισορροπιών στις αμερικανικές εφοδιαστικές αλυσίδες

Ikea, Amazon, Walmart προς την αντιμετώπιση των ανισορροπιών στις αμερικανικές εφοδιαστικές αλυσίδες

79
Ikea, Amazon, Walmart προς την αντιμετώπιση των ανισορροπιών στις αμερικανικές εφοδιαστικές αλυσίδες

H Ομοσπονδιακή Ναυτιλιακή Επιτροπή (FMC) στις ΗΠΑ ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών τα μέλη που θα απαρτίζουν τη νεοσύστατη Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Φορτωτών, που δημιουργήθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα διαταραχών στις αμερικανικές εφοδιαστικές αλυσίδες.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Φορτωτών αποτελείται από 24 μέλη, τα οποία θα είναι ισομερώς κατανεμημένα μεταξύ των φορτωτών που εξάγουν και αυτών που εισάγουν φορτία στις ΗΠΑ. Όλα τα μέλη θα συμβουλεύουν την FMC αναφορικά με την υιοθέτηση πολιτικών που σχετίζονται με την ανταγωνιστικότητα, την αξιοπιστία, την ακεραιότητα και τον δίκαιο χαρακτήρα των διεθνών θαλάσσιων εμπορευματικών μεταφορών.

Ο πρόεδρος της FMC, Daniel B. Maffei, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι τρέχουσες προκλήσεις στις εμπορευματικές μεταφορές κατέδειξαν πόσο προνοητική ήταν η συνάδελφός μου Rebecca Dye όταν συνέστησε στο Κογκρέσο τη δημιουργία της Συμβουλευτικής Επιτροπής Φορτωτών. Εγώ καθώς και άλλοι Επίτροποι χρειαζόμαστε άμεση πρόσβαση στην οπτική των εισαγωγέων και των εξαγωγέων αναφορικά με τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά για τη θαλάσσια μεταφορά των εμπορευμάτων τους. Τους χρειαζόμαστε, επίσης, για να βοηθήσουν και να καθοδηγήσουν τις προσπάθειες τόσο εντός όσο και εκτός της FMC για τη βελτίωση του συστήματος μεταφορών, ούτως ώστε αυτό να γίνει πιο εύχρηστο, δίκαιο και πιο αποτελεσματικό για τους Αμερικανούς φορτωτές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή της FMC συμμετέχουν ως μέλη κάποιοι από τους μεγαλύτερους φορτωτές παγκοσμίως, όπως η Amazon, η Ikea, η Walmart και η Cargill. H θητεία των μελών της Επιτροπής θα διαρκέσει έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2024.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.