Το άνοιγμα της HHI στις κεφαλαιαγορές

Το άνοιγμα της HHI στις κεφαλαιαγορές

62
Το άνοιγμα της HHI στις κεφαλαιαγορές

Στην είσοδό της στις κεφαλαιαγορές και συγκεκριμένα σε αυτήν της KOSPI, μέσα στον Σεπτέμβριο, στοχεύει η Hyundai Heavy Industries. Ο νοτιοκορεατικός όμιλος θα προχωρήσει σύντομα σε Αρχική Δημόσια Προσφορά (Initial Public Offering – IPO), όπως αναφέρουν νοτιοκορεατικά μέσα.

Μέσω της IPO, η νοτιοκορεατική εταιρεία επιθυμεί τη συγκέντρωση έως 1,08 τρισ. γουόν (περίπου $932 εκατ.). Συγκεκριμένα, 18 εκατ. μετοχές θα εκδοθούν προς πώληση, με την αξία καθεμιάς από αυτές να κυμαίνεται ανάμεσα στα 52.000 και 60.000 γουόν (περίπου $45-52).

Επιπλέον, τα κεφαλαία που θα συγκεντρωθούν θα αξιοποιηθούν στην πράσινη ατζέντα της εταιρείας. Συγκεκριμένα, περίπου $268 εκατ. θα διατεθούν στην ανάπτυξη eco και αυτόνομων πλοίων, ενώ περίπου $276 εκατ. στην ανάπτυξη «έξυπνων» ναυπηγείων, που θα αξιοποιούν τεχνολογίες IT. Ακόμη, περίπου $112 εκατ. θα διατεθούν για υπεράκτιες μονάδες παραγωγής υδρογόνου.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως η Hyundai Heavy Industries έλαβε παραγγελίες αξίας $8,6 δισ. το α΄ εξάμηνο του 2021. Ωστόσο, καθώς ο οικονομικός αντίκτυπος των παραγγελιών αυτών θα είναι περισσότερο εμφανής από το 2022 και έπειτα, και επειδή οι τιμές χαλύβδινων πλακών σημείωσαν σημαντική αύξηση μέσα στο έτος, ο οικονομικός απολογισμός της εταιρείας το α΄ εξάμηνο του έτους δεν αντανακλά τις συμφωνίες που πέτυχε.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.