Fincantieri: Παράδοση ενός ακόμα κρουαζιερόπλοιου

Fincantieri: Παράδοση ενός ακόμα κρουαζιερόπλοιου

78
Fincantieri: Παράδοση ενός ακόμα κρουαζιερόπλοιου

Tα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri παρέδωσαν στη Holland America Line, εταιρεία του ομίλου Carnival Corporation, το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο ‘’Rotterdam’’. Η παράδοση έλαβε χώρα στο ναυπηγείο Marghera της Fincantieri στη Βενετία.

To ‘’Rotterdam’’ ανήκει στη σειρά κρουαζιερόπλοιων “Pinnacle” στην οποία ανήκουν και τα αδερφά του “Koningsdam” και “Nieuw Statendam” τα οποία παραδόθηκαν αντίστοιχα από το ίδιο ναυπηγείο το 2016 και 2018. Πρόκειται δε για το 14ο πλοίο που ναυπηγείται από το ναυπηγείο Marghera για λογαριασμό της Holland America Line. Το ‘’Rotterdam’’, μήκους 300 μέτρων, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 2.668 επιβάτες στις 1.340 καμπίνες που διαθέτει.

Σύμφωνα με όσα τονίζονται στην ανακοίνωση των Fincantieri, το πλοίο διαθέτει τεχνολογίες με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αντικτύπου του. Τέλος, είναι σχεδιασμένο να ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις ασφάλειας και υγιεινής.

Φωτό: Fincantieri

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.