Μια νέα νορβηγική κοινοπραξία για τον ανεφοδιασμό καυσίμου αμμωνίας

Μια νέα νορβηγική κοινοπραξία για τον ανεφοδιασμό καυσίμου αμμωνίας

94
Μια νέα νορβηγική κοινοπραξία για τον ανεφοδιασμό καυσίμου αμμωνίας

Οι νορβηγικές εταιρείες Econnect Energy και Amon Maritime δημιούργησαν μια νέα κοινοπραξία (JV), η οποία θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη τεχνολογικών υποδομών, προϊόντων και υπηρεσιών που θα αφορούν τερματικούς σταθμούς ανεφοδιασμού καυσίμου αμμωνίας. Στόχος των δύο εταιρειών είναι να εξαλειφθούν τα εμπόδια για την υιοθέτηση της αμμωνίας ως εναλλακτικού ναυτιλιακού καυσίμου και, μέσω της κοινοπραξίας Azane Fuel Solutions, σκοπεύουν να αναπτύξουν ευέλικτες λύσεις για τερματικούς σταθμούς ανεφοδιασμού καυσίμου αμμωνίας.

Οι νέες λύσεις θα είναι ειδικά σχεδιασμένες για πλοία που καταναλώνουν αμμωνία ως καύσιμο και θα παρέχουν τη δυνατότητα ανεφοδιασμού καυσίμου αμμωνίας είτε κάτω από υψηλή πίεση είτε και με ψύξη αυτής, μέσω πλοίων, φορτηγών ή και φορτηγίδων.

Οι δύο εταιρείες ανέφεραν σχετικά: «Η νέα αυτή λύση είναι ιδανική για βιομηχανικά λιμάνια και βάσεις ανεφοδιασμού, επιτρέποντας στα πλοία να εφοδιάζονται είτε απευθείας στην αποβάθρα, είτε μέσω φορτηγίδας. Σε μεγαλύτερη κλίμακα, το εν λόγω σύστημα μπορεί επίσης να λειτουργήσει και ως τερματικός σταθμός αποθήκευσης καυσίμου αμμωνίας, εξυπηρετώντας έναν στόλο πλοίων ανεφοδιασμού καυσίμων».

Η εν λόγω κοινοπραξία πρόκειται να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλο τον κόσμο, με αφετηρία τη Βόρεια Ευρώπη, από όπου πιθανότατα πρόκειται να ξεκινήσει η υιοθέτηση της αμμωνίας ως ναυτιλιακού καυσίμου.

Φωτό: www.azanefs.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.