ADNOC: Επενδυτικές κινήσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων

ADNOC: Επενδυτικές κινήσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων

59
ADNOC: Επενδυτικές κινήσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (ADNOC) ανακοίνωσε επενδύσεις ύψους 763,7 εκατ. δολαρίων για να υποστηρίξει την επέκταση της παραγωγικής της ικανότητας σε 5 εκατ. βαρέλια ημερησίως (bpd) έως το 2030.

Η επένδυση έρχεται καθώς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφώνησαν σε περιορισμένη αύξηση της δικής τους ποσόστωσης στην παραγωγή εντός του συμφώνου των παραγωγών πετρελαίου του OPEC+.

Οι χώρες του καρτέλ βρίσκονταν σε συζητήσεις επί πολλές εβδομάδες σχετικά με τις κινήσεις τους, ώστε να σταθεροποιήσουν την αγορά πετρελαίου καθώς αυτή επανακάμπτει αργά ύστερα από ένα έτος πολλών lockdown, που μείωσαν τη ζήτηση αργού πετρελαίου.

Οι συμβάσεις ανατέθηκαν από την ADNOC Offshore στη Schlumberger (381,2 εκατ. δολάρια), στην ADNOC Drilling (228,7 εκατ. δολάρια) και στην Halliburton (153,9 εκατ. δολάρια) για την ολοκλήρωση του έργου.

«Στοχεύουμε στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των γεωτρήσεων και των συναφών υπηρεσιών και στη βελτιστοποίηση του κόστους στις υπεράκτιες επιχειρήσεις μας, καθώς αυξάνουμε τις δραστηριότητες γεώτρησης για να αυξήσουμε την παραγωγική μας ικανότητα και να επιτρέψουμε την αυτάρκεια φυσικού αερίου για τα ΗΑΕ», δήλωσε ο Yaser Saeed Almazrouei, εκτελεστικός διευθυντής της ADNOC.

Τα τεχνητά νησιά παρέχουν σημαντικό κόστος και περιβαλλοντικά οφέλη, ιδιαίτερα σε ρηχά νερά, επιτρέποντας τη χρήση εγκαταστάσεων γεώτρησης γης χαμηλότερου κόστους αντί για υπεράκτιες πλατφόρμες γεώτρησης, δήλωσε η ADNOC.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.