Ολοκλήρωση της συγχώνευσης International Seaways και Diamond S Shipping

Ολοκλήρωση της συγχώνευσης International Seaways και Diamond S Shipping

230
Ολοκλήρωση της συγχώνευσης International Seaways και Diamond S Shipping

Επισημοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουλίου η συγχώνευση των International Seaways, Inc. και Diamond S Shipping Inc., δύο εκ των κορυφαίων εταιρειών διαχείρισης δεξαμενόπλοιων παγκοσμίως. Υπενθυμίζεται ότι η ενοποίηση των δύο εταιρειών είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Μάρτιο.

Η ενοποιημένη εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί ως International Seaways και οι μετοχές της θα συνεχίσουν να τελούν υπό διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο INSW.

Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η International Seaways είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία δεξαμενόπλοιων σε αριθμό πλοίων και η τρίτη μεγαλύτερη σε dwt εισηγμένη στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. Ο υπό διαχείριση στόλος της απαρτίζεται από πάνω από 100 πλοία, με χωρητικότητα περίπου 11,3 εκατ. dwt.

Οι μέτοχοι της International Seaways και της Diamond S Shipping Inc. θα κατέχουν ποσοστό 55,75% και 44,25% αντίστοιχα στη νέα ενοποιημένη εταιρεία. Στις 15 Ιουλίου, οι μέτοχοι της International Seaways προ συγχώνευσης έλαβαν μέρισμα $1,12/μετοχή.

Φωτό: Sergio Suza/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.