Containerships: Η καλή ναυλαγορά και το άνευ προηγουμένου κύμα παραγγελιών

Containerships: Η καλή ναυλαγορά και το άνευ προηγουμένου κύμα παραγγελιών

155
Containerships: Η καλή ναυλαγορά και το άνευ προηγουμένου κύμα παραγγελιών

Σε παραγγελία δώδεκα νεότευκτων containerships σε νοτιοκορεατικά ναυπηγεία προχώρησε η ΗΜΜ, με τη συμφωνία να ανέρχεται στο ποσό των $1,57 δισ.

Τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που παρήγγειλε η ΗΜΜ θα έχουν μεταφορική ικανότητα 13.000 TEUs έκαστο και θα μπορούν να αξιοποιούν το LNG για την πρόωσή τους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, αναμένεται να παραδοθούν στη νοτιοκορεατική εταιρεία το α΄ τρίμηνο του 2024.

Tην ίδια ώρα, μια άλλη εταιρεία στη ναυτιλία γραμμών, η Seaspan, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 28 Ιουνίου ότι υπέγραψε συμφωνία με μεγάλο ναυπηγείο για την κατασκευή έξι σύγχρονων containerships, με αναμενόμενη παράδοση μεταξύ α΄ και β΄ τριμήνου του 2024. Τα πλοία, μεταφορικής ικανότητας 15.000 TEUs έκαστο, θα είναι εξοπλισμένα με scrubbers και, μόλις παραδοθούν στη Seaspan, θα χρονοναυλωθούν από κορυφαία εταιρεία της ναυτιλίας γραμμών.

Ενδεικτικό της ραγδαίας επέκτασης του orderbook των containerships εν μέσω πολύ καλής απόδοσης της ναυλαγοράς είναι το γεγονός ότι, από τον Δεκέμβριο του 2020 έως σήμερα, η Seaspan έχει παραγγείλει 45 πλοία, ενώ έχει αποκτήσει και τέσσερα second-hand.

Φωτό: Kelly Lacy/ Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.