Σε εξέλιξη η ναυπήγηση παγοθραυστικών LNG carriers της Ρωσίας

Σε εξέλιξη η ναυπήγηση παγοθραυστικών LNG carriers της Ρωσίας

151
Σε εξέλιξη η ναυπήγηση παγοθραυστικών LNG carriers της Ρωσίας

Το ρωσικό ναυπηγείο Zvezda Shipbuilding Complex πραγματοποίησε την Τρίτη 15 Ιουνίου τελετή για το keel laying ενός νέου πλοίου μεταφοράς LNG στην Αρκτική, το οποίο έχει παραγγείλει η PAO Sovcomflot (SCF Group). Να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο πλοίο τέτοιων διαστάσεων, μεταφορικής ικανότητας και παγοθραυστικής δυνατότητας που κατασκευάζεται σε ναυπηγείο της Ρωσίας.

Το νεότευκτο αποτελεί το πρώτο από μια σειρά 15 πλοίων που παρήγγειλε η Sovcomflot στο ρωσικό ναυπηγείο. Τα δεκατέσσερα εξ αυτών, τα οποία θα εξυπηρετούν το Arctic LNG 2 project, θα είναι ιδιοκτησίας της SMART LNG, ενός joint venture μεταξύ PAO Sovcomflot και PAO NOVATEK. Αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ 2023 και 2025 και θα φέρουν τη ρωσική σημαία.

Η μεταφορική ικανότητα κάθε LNG carrier, με μήκος 300 μ. και πλάτος 48 μ., θα φτάνει τα 172.000 κ.μ.

Επίσης, τα 15 πλοία της παραγγελίας θα εξοπλιστούν με τρία συστήματα ηλεκτρικής πρόωσης azimuth το καθένα, με τη συνολική δυναμικότητα πρόωσης κάθε LNG carrier να ανέρχεται στα 45 MW.

Φωτό αρχείου: Atomflot/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.