Το Λος Άντζελες, το πρώτο λιμάνι στο δυτικό ημισφαίριο που σπάει το...

Το Λος Άντζελες, το πρώτο λιμάνι στο δυτικό ημισφαίριο που σπάει το φράγμα των 10 εκατ. TEUs

182
Το Λος Άντζελες, το πρώτο λιμάνι στο δυτικό ημισφαίριο που σπάει το φράγμα των 10 εκατ. TEUs

Το λιμάνι του Λος Άντζελες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Λιμενικής Αρχής, έγινε το πρώτο λιμάνι στο δυτικό ημισφαίριο το οποίο διαχειρίζεται 10 εκατ. TEUs στη διάρκεια ενός έτους. Προκειμένου να εορταστεί αυτό το σημαντικό επίτευγμα, ο δήμαρχος του Λος Άντζελες, στελέχη του λιμένα, αντιπρόσωποι των εργαζομένων και ενδιαφερόμενα μέρη συγκεντρώθηκαν στο τερματικό Fenix Marine Services Container Terminal για να παρακολουθήσουν τη φόρτωση του του δεκάκις εκατομμυριοστού εμπορευματοκιβωτίου στο πλοίο της CMA CGM «Amerigo Vespucci».

Το λιμάνι αποτελεί την καρδιά της οικονομίας και τη ραχοκοκαλιά της ευημερίας της περιοχής, καθώς και το σταυροδρόμι που μετατρέπει το Λος Άντζελες σε μια πραγματική πύλη για τον υπόλοιπο κόσμο, υποστήριξε ο δήμαρχος του Λος Άντζελες. Παράλληλα συμπλήρωσε πως η επίτευξη αυτού του σημαντικού στόχου αντικατοπτρίζει τον ρόλο του λιμένα ως σημαντικού μοχλού των παγκόσμιων εφοδιαστικών αλυσίδων, ενώ αποτελεί και μια επιβεβαίωση για το υψηλό επίπεδο των λιμενικών εγκαταστάσεων και του εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού που διαθέτει.

Στοιβαγμένα στη σειρά, τα 10 εκατ. εμπορευματοκιβώτια θα κύκλωναν τον πλανήτη μιάμιση φορά, ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής του Λιμένα, κ. Jamie Lee. Καθένα από αυτά τα 10 εκατ. κουτιά αντιπροσωπεύει θέσεις εργασίας και οικονομική ευημερία όχι μόνο για τη λιμενική περιοχή, αλλά και για ολόκληρη τη Νότια Καλιφόρνια.

Όταν το λιμάνι του Λος Άντζελες κλείσει τα βιβλία του οικονομικού έτους 2020-2021 στις 30 Ιουνίου, αναμένεται να έχει διαχειριστεί πάνω από 10,8 εκατ. εμπορευματοκιβώτια. Κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες, τα λιμενικά τερματικά, τα οποία παρέμειναν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, εξυπηρετούσαν κατά μέσο όρο 15 πλοία εμπορευματοκιβωτίων την ημέρα, αυξάνοντας τα επίπεδα εξυπηρέτησης και την παραγωγικότητα σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα, όπου ο μέσος όρος εξυπηρέτησης ήταν 10 πλοία την ημέρα.

Το Λος Άντζελες αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων των ΗΠΑ από το 2000 και έπειτα. Κατά το 2020, το λιμάνι διαχειρίστηκε 9,2 εκατ. TEUs, επίδοση η οποία ήταν η τέταρτη καλύτερη στην ιστορία του λιμένα. Το προηγούμενο ρεκόρ διαχείρισης σε ετήσιο επίπεδο ήταν το 2018, όταν ο λιμένας είχε διαχειριστεί 9,5 εκατ. TEUs.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν σε αυτό το επίτευγμα και τροφοδότησαν τη σημαντική αύξηση των εισαγωγών που διαχειρίστηκε το λιμάνι του Λος Άντζελες είναι τόσο η αύξηση των καταναλωτικών αγορών εν μέσω πανδημίας το περασμένο καλοκαίρι όσο και ο ανεφοδιασμός των αποθεμάτων των εμπόρων και των αποθηκών ηλεκτρονικού εμπορίου σε όλη τη χώρα.

Φωτό: Port of Los Angeles

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.