PowerCell Sweden: Νέα μονάδα κυψελών καυσίμου για πλοία

PowerCell Sweden: Νέα μονάδα κυψελών καυσίμου για πλοία

117
PowerCell Sweden: Νέα μονάδα κυψελών καυσίμου για πλοία

Η εταιρεία PowerCell Sweden AB παρουσίασε το PowerCellution Marine System 200, μια βιομηχανοποιημένη μονάδα κυψελών καυσίμου χαμηλού βάρους και συμπαγούς μορφής, η οποία έχει αναπτυχθεί για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας πάνω σε πλοία. Το Marine System 200 αποτελεί βασικό στοιχείο του χαρτοφυλακίου των ολοκληρωμένων λύσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της χρήσης υδρογόνου που διαθέτει η PowerCell Sweden και μπορεί να επιτύχει παραγωγή ισχύος κλίμακας megawatt μέσω παράλληλης σύνδεσης.

Τον περασμένο χρόνο, η PowerCell Sweden παρουσίασε τους τομείς στρατηγικής ανάπτυξης στους οποίους θα δώσει προτεραιότητα, με τον ναυτιλιακό κλάδο να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς. Η νέα μονάδα κυψελών καυσίμου έχει αναπτυχθεί με στόχο τη διευκόλυνση της ενεργειακής μετάβασης του ναυτιλιακού κλάδου και τη συμμόρφωση με τους όλο και αυστηρότερους κανονισμούς που αφορούν τις εκπομπές των πλοίων.

Η μονάδα PowerCellution Marine System 200 βασίζεται στη μακροχρόνια εμπειρία της PowerCell Sweden πάνω στην ανάπτυξη συστημάτων κυψελών καυσίμου, ενώ η ανάπτυξή της έγινε σε στενή συνεργασία με πελάτες αλλά και κορυφαίους νηογνώμονες, προκειμένου να πληροί τα διεθνή πρότυπα και τις απαιτήσεις του IMO.

Οι κυψέλες καυσίμου που καταναλώνουν υδρογόνο το οποίο παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν παράγουν εκπομπές, παρά μόνο καθαρό νερό, και αποτελούν μια πλήρως βιώσιμη λύση παραγωγής ηλεκτρικής ισχύος για πλοία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.