Σύσφιξη των σχέσεων IAPH και WCO

Σύσφιξη των σχέσεων IAPH και WCO

46
Σύσφιξη των σχέσεων IAPH και WCO

Σε αναθέρμανση των σχέσεων τους προχωρούν ο Διεθνής Οργανισμός Λιμένων (IAPH) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τελωνείων (WCO) μέσω της επικαιροποίησης του μνημονίου συνεργασίας που είναι σε ισχύ από το 1987.

Τα τελευταία χρόνια, η συνεργασία των δύο φορέων κατέστη πρακτικά ανύπαρκτη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Συνεργασίας Δεδομένων του IAPH, Pascal Ollivier, αυτό έχει πλέον αλλάξει. Για να σηματοδοτήσει την ανανεωμένη σχέση, ο Γενικός Γραμματέας του WCO, Kunio Mikuriya, έχει προγραμματίσει να δώσει μια ομιλία στο Παγκόσμιο Συνέδριο Λιμένων σχετικά με το θέμα των ελεύθερων ζωνών.

«Μετά από μια αρχική συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα νωρίτερα αυτό το έτος, έχουμε κληθεί να συμμετάσχουμε σε πολλές ροές εργασίας του WCO, σχετικά με την αναφορά δεδομένων επιβατών, ιδίως την ενημέρωση επιβατών (API) και τα αρχεία ονομάτων επιβατών (PNR), αρχικά για κρουαζιερόπλοια και αργότερα επίσης για πορθμεία. Εξετάζουμε επίσης τις προοπτικές ανάπτυξης με τον WCO σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ λιμενικών και τελωνειακών αρχών. Τα μέλη της Επιτροπής Συνεργασίας Δεδομένων του IAPH θα ενημερώνονται για περαιτέρω εξελίξεις και στα δύο θέματα», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του ΙΑΡΗ.

Φωτό: Kavya N.M/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.