Κέρδη ρεκόρ για τη ΖΙΜ

Κέρδη ρεκόρ για τη ΖΙΜ

93
Κέρδη ρεκόρ για τη ΖΙΜ

Κέρδη ρεκόρ κατέγραψε η ισραηλινή εταιρεία τακτικών γραμμών ΖΙΜ το α΄ τρίμηνο του έτους, όπως προκύπτει από τον οικονομικό της απολογισμό. Πιο συγκεκριμένα, η ΖΙΜ σημείωσε κέρδη ύψους $589,6 εκατ. μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου έναντι ζημιών $11,9 εκατ. το α΄ τρίμηνο του 2020.

Τα έσοδα της εταιρείας διαμορφωθήκαν στα $1,74 δισ., καταγράφοντας αύξηση 112%. Η ΖΙΜ μετέφερε το διάστημα αυτό 818.000 TEUs, αριθμός αυξημένος κατά 28% σε σχέση με το 2020. Ο ναύλος ανά TEU διαμορφώθηκε στα $1.925, ακολουθώντας ετήσια αύξηση 76%.

Ο Eli Glickman, πρόεδρος και CEO της εταιρείας, έκανε λόγο για μια ιστορική στιγμή στην 75χρονη πορεία της ZIM. «Οδηγούμενοι από τη διαφοροποιημένη προσέγγιση και τις προληπτικές στρατηγικές, καταγράψαμε τα μεγαλύτερα τριμηνιαία κέρδη, EBITDA και ταμειακές ροές. […] Ενδυναμώσαμε σημαντικά τη θέση μας στην αναπτυσσόμενη και στρατηγικής σημασίας αγορά του Ειρηνικού και στα ενδοασιατικά δρομολόγια», τόνισε τέλος ο κ. Glickman.

Φωτό: Seaspan

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.