CMA CGM: Παραγγελία για 22 νέα πλοία εμπορευματοκιβωτίων

CMA CGM: Παραγγελία για 22 νέα πλοία εμπορευματοκιβωτίων

230
CMA CGM: Παραγγελία για 22 νέα πλοία εμπορευματοκιβωτίων

H γαλλική εταιρεία τακτικών γραμμών CMA CGM, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ανακοίνωσε την παραγγελία συνολικά 22 νέων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από τα κινεζικά ναυπηγεία China State Shipbuilding Corporation (CSSC).

Ειδικότερα, πρόκειται για 12 LNG πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, εκ των οποίων τα έξι θα έχουν χωρητικότητα 13.000 TEUs, με τη χωρητικότητα των υπόλοιπων έξι να ανέρχεται στα 15.000 TEUs. Επιπροσθέτως, η παραγγελία περιλαμβάνει άλλα δέκα πλοία εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 5.500 TEUs, τα οποία θα κινούνται με καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο (VLSFO).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα εν λόγω πλοία αναμένεται να ενταχθούν στον στόλο της εταιρείας το 2023 και το 2024. Στόχος της νέας αυτής παραγγελίας είναι να ενισχύσει περαιτέρω την αναπτυξιακή στρατηγική της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Alphaliner Tοp 100, η CMA CGM αναμένει συνολικά την παράδοση 44 νέων πλοίων, η χωρητικότητα των οποίων αντιπροσωπεύει το 18,2% της υφιστάμενης χωρητικότητάς της.

Τέλος, όσον αφορά τα ναυπηγεία CSSC, η παραγγελία της γαλλικής εταιρείας τακτικών γραμμών έρχεται σε συνέχεια των συμφωνιών που έχει συνάψει με την MSC (ύψους πάνω από $1,5 δισ.) για την κατασκευή 13 πλοίων χωρητικότητας 16.000 TEUs και με τη Seaspan για την κατασκευή 6 πλοίων χωρητικότητας 15.500 TEUs αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.