Οι προτεραιότητες των Λιμένων Σκωτίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών

Οι προτεραιότητες των Λιμένων Σκωτίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών

55
Οι προτεραιότητες των Λιμένων Σκωτίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών

Η αρμόδια επιτροπή της British Ports Association, υπεύθυνη για τους σκωτσέζικους λιμένες (Scottish Ports Group), δημοσίευσε πρόσφατα τις έξι κύριες στρατηγικές προτεραιότητες ενόψει των επικείμενων εκλογών του σκωτσέζικου κοινοβουλίου στις 6 Μαΐου 2021. Βασικοί άξονες των επιδιώξεων της επιτροπής είναι η συνδεσιμότητα με τα τοπικά δίκτυα μεταφορών, η ενεργειακή μετάβαση, η ανάπτυξη της κρουαζιέρας, οι επενδύσεις στα «free ports» και η προστασία της τοπικής αλιείας.

Η προκήρυξη αυτή συμπεριλαμβάνει μια σειρά από αιτήματα προς την κυβέρνηση της Σκωτίας στο Εδιμβούργο:

· Ένα νέο πλαίσιο κατευθυντήριων αρχών για επενδύσεις, που θα διαφυλάσσει ότι οι συνδυασμένες μεταφορές αντιστοιχούν στην ποιότητα των υποδομών των λιμένων της Σκωτίας.

· Μια εξέταση του γενικότερου νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των θαλασσών, προκειμένου να διασφαλιστούν η προστασία και η βελτίωση των οικοτόπων, χωρίς να παρεμποδίζεται η αειφόρος ανάπτυξη.

· Την υποστήριξη της επιστροφής των ταξιδιών κρουαζιέρας στη Σκωτία όταν αυτό καταστεί ασφαλές.

Την άμεση συνεργασία της σκωτσέζικης κυβέρνησης με τους ομολόγους της, του Ηνωμένου Βασιλείου, ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η υποβολή αιτημάτων για τη δημιουργία «free ports» εκτός της Σκωτίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.