Έναρξη λειτουργίας νέου διατροπικού τερματικού στον Ρήνο

Έναρξη λειτουργίας νέου διατροπικού τερματικού στον Ρήνο

61
Έναρξη λειτουργίας νέου διατροπικού τερματικού στον Ρήνο

Εντός του Ιουνίου του τρέχοντος έτους, το νέο διατροπικό τερματικό στον ποτάμιο λιμένα του Lauterbourg, που βρίσκεται στον Γαλλικό Ρήνο και ανήκει διοικητικά στον λιμένα του Στρασβούργου, αναμένεται, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο όμιλος Haeger & Schmidt Logistics, που αποτελεί έναν εκ των μετόχων του, να ξεκινήσει την επιχειρησιακή του λειτουργία.

Ειδικότερα, η λειτουργία του εν λόγω τερματικού θα συνεισφέρει στην περιοχή μεταξύ Στρασβούργου και Καρλσρούης μια επιπρόσθετη χωρητικότητα της τάξης των 80.000 TEUs ετησίως, για την περαιτέρω ανάπτυξη των διατροπικών αλυσίδων logistics.

Η διαχειρίστρια εταιρεία Lauterbourg Rhine Terminal (LRT) αποτελεί μια γαλλο-γερμανική κοινοπραξία μεταξύ των εταιρειών Paris Terminal, Compagnie Fluviale de Transport, Port Autonome de Strasbourg και Haeger & Schmidt Logistics. Το τερματικό αναμένεται να παρέχει τις ιδανικές συνθήκες για μεταφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων και υπερμεγέθων φορτίων μέσω τριών μέσων μεταφοράς, ενώ θα αναβαθμίσει τη στρατηγική παρουσία της Haeger & Schmidt Logistics στην περιοχή του Άνω Ρήνου.

Η προσφάτως εκμοντερνισμένη εγκατάσταση διαθέτει στη θαλάσσια πλευρά μία γερανογέφυρα με δυνατότητα διαχείρισης έως και τριάντα εμπορευματοκιβωτίων την ώρα. Αντίστοιχα, δύο σιδηροδρομικές γραμμές 400 μ. είναι διαθέσιμες για τη διαχείριση των σιδηροδρομικών φορτίων, ενώ δύο reach stackers (τηλεσκοπικό ανυψωτικό όχημα στοίβαξης) θα αναλάβουν τη φορτοεκφόρτωση των φορτηγών. Επιπροσθέτως, το νέο τερματικό Lauterbourg Rhine Terminal θα διαθέτει μία πλατφόρμα για τη διαχείριση Ro-Ro φορτίων και έναν γερανό με δυνατότητα ανύψωσης φορτίων έως 200 τόνων.

Τέλος, το τερματικό θα ενσωματωθεί στα υφιστάμενα δρομολόγια τα οποία εκτελεί μέσω φορτηγίδων και σιδηροδρόμου η Haeger & Schmidt Logistics μεταξύ των λιμένων του Άνω Ρήνου και των δυτικών λιμένων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η Haeger & Schmidt εκτιμά ότι το νέο τερματικό θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στο ETK Euro Terminal Kehl και στο Rhine Europe Terminals στο Στρασβούργο, για την εξυπηρέτηση της οικονομικά ισχυρής ενδοχώρας της Γερμανίας και της Αλσατίας.

Φωτό: Thomas B./ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.