Το στοίχημα της Heineken για μηδενικών εκπομπών μεταφορά μπίρας

Το στοίχημα της Heineken για μηδενικών εκπομπών μεταφορά μπίρας

116
Το στοίχημα της Heineken για μηδενικών εκπομπών μεταφορά μπίρας

Η Heineken ανακοίνωσε την Πέμπτη 15 Απριλίου τον νέο της στόχο για απανθρακοποίηση της παραγωγής της έως το 2030 και της αλυσίδας αξίας της έως το 2040 σε σχέση με τα επίπεδα εκπομπών του 2018.

Ο Dolf van den Brink, πρόεδρος του ΔΣ και CEO της εταιρείας, ανέφερε: «Δεσμευόμαστε να επιταχύνουμε τις δράσεις μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στοχεύουμε να είμαστε ανθρακικά ουδέτεροι στις δραστηριότητες παραγωγής μας έως το 2030, προκειμένου να επιτύχουμε τον στόχο του 1,5°C της Συμφωνίας του Παρισιού. Θα μειώσουμε περαιτέρω τις εκπομπές μας μέσω της ενεργειακής απόδοσης και της επιτάχυνσης της μετάβασης προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ένα μεγάλο μέρος του συνολικού ανθρακικού μας αποτυπώματος, πέραν της παραγωγής, προέρχεται από τη γεωργία, τη συσκευασία, τη διανομή και την ψύξη».

Συνεπώς, η Heineken θα επιδιώξει και σε μηδενικών εκπομπών μεταφορά των εμπορευμάτων της. Ήδη τον Ιούνιο του 2020 υπέγραψε τη συμμετοχή της στην κοινοπραξία Zero Emission Services (ZES), η οποία έχει ως στόχο να καταστήσει τις μεταφορές εσωτερικής ναυσιπλοΐας περισσότερο βιώσιμες. Στο πλαίσιο της ZES, μπίρα παραγωγής της Heineken θα μεταφέρεται από το ζυθοποιείο στο Zoeterwoude στο Moerdijk με μια φορτηγίδα μηδενικών εκπομπών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.