Στα υψηλότερα επίπεδα η ζήτηση για LNG μετά την έξαρση της πανδημίας

Στα υψηλότερα επίπεδα η ζήτηση για LNG μετά την έξαρση της πανδημίας

190
Στα υψηλότερα επίπεδα η ζήτηση για LNG μετά την έξαρση της πανδημίας

Το παγκόσμιο εμπόριο LNG αυξήθηκε τον Μάρτιο, καθώς χώρες σε Ασία και Ευρώπη έσπευσαν να προμηθευτούν τα κατάλληλα αποθέματα και την ίδια ώρα οι οικονομίες άλλων χωρών αρχίζουν να επανακάμπτουν από την πανδημία.

Πιο συγκεκριμένα, οι εισαγωγές τον περασμένο μήνα κατέγραψαν αύξηση 5,8%, αντιπροσωπεύοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Πριν από την εξάπλωση της πανδημίας, η ζήτηση για LNG παρουσίαζε ραγδαία ανάπτυξη, δεδομένου ότι πολλές χώρες επιχειρούν να μειώσουν τη χρήση άνθρακα στο ενεργειακό τους μείγμα.

Παρά το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές εισαγωγές ανέκαμψαν καθώς η αύξηση των spot τιμών ώθησε προς τα επάνω τις ροές από τις ΗΠΑ, οι ασιατικές εισαγωγές ήταν ουσιαστικά ο πυλώνας της αύξησης τον Μάρτιο. Οι εισαγωγές LNG στη δυτική Ευρώπη τον Μάρτιο άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2019, όταν και σημειώθηκε το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ.

Από την άλλη, ετήσια αύξηση 4,2% σημείωσαν οι παγκόσμιες εξαγωγές LNG, σύμφωνα με το Bloomberg. Τέλος, η παραγωγή από τις ΗΠΑ ανήλθε σε επίπεδα-ρεκόρ, καθώς σημαντικά projects επίσπευσαν την παραγωγή, ενώ οι εξαγωγές από την Αλγερία, το Ομάν και την Αίγυπτο επίσης ακολούθησαν ανοδική τάση τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.