Γεγονός o πρώτος ανεφοδιασμός LNG ship-to-containership στην Ασία

Γεγονός o πρώτος ανεφοδιασμός LNG ship-to-containership στην Ασία

170
Γεγονός o πρώτος ανεφοδιασμός LNG ship-to-containership στην Ασία

Στη Σιγκαπούρη έλαβε χώρα την Τετάρτη 24 Μαρτίου η πρώτη στην Ασία ship-to-containership μεταφορά LNG, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τον ανεφοδιασμό πλοίων με καθαρότερα ναυτιλιακά καύσιμα στον κορυφαίο κόμβο τροφοδοσίας του κόσμου.

Ειδικότερα, το «CMA CGM Scandola» προμηθεύτηκε 7.100 κ.μ. LNG από το «FueLNG Bellina», το πρώτο LNG bunkering πλοίο της Σιγκαπούρης, όπως ενημέρωσε σχετικά η Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (ΜPA).

«Η χρήση περισσότερο βιώσιμων καυσίμων αποτελεί σημαντικό στοιχείο της στρατηγικής απανθρακοποίησης. Καθώς η ναυτιλιακή βιομηχανία εξετάζει εναλλακτικά καύσιμα μηδενικών εκπομπών άνθρακα, το LNG αποτελεί ένα βιώσιμο μεταβατικό καύσιμο», τόνισε ο Chee Hong Tat, υπουργός Μεταφορών της Σιγκαπούρης.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της CMA CGM και του FueLNG, ενός joint venture μεταξύ των Keppel Offshore & Marine Ltd, Shell Eastern Petroleum Pte Ltd και MPA.

Η Σιγκαπούρη, η οποία επενδύει στη διαρκή ανάπτυξη των υποδομών LNG bunkering, αναμένει ότι φέτος η ετήσια δυναμικότητα τροφοδοσίας LNG σε πλοία θα αγγίξει το 1 εκατ. τόνους.

Φωτό: www.cmacgm-group.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.