«Πυρετός» για την προώθηση της τεχνολογίας πράσινων καυσίμων

«Πυρετός» για την προώθηση της τεχνολογίας πράσινων καυσίμων

183
«Πυρετός» για την προώθηση της τεχνολογίας πράσινων καυσίμων

Η εταιρεία Element 1 (e1) υπέγραψε επιστολή πρόθεσης συνεργασίας (LoI) με τις Maritime Partners (MP) και Ardmore Shipping για την ίδρυση μιας κοινοπραξίας, στόχος της οποίας θα είναι το λανσάρισμα στη ναυτιλιακή βιομηχανία της τεχνολογίας μετατροπής μεθανόλης σε υδρογόνο που διαθέτει η e1. Βάσει της συμφωνίας, καθένας από τους τρεις εταίρους θα έχει ποσοστό συμμετοχής 33,3% στην κοινοπραξία, η οποία θα ονομάζεται «e1 Marine».

Η νέα κοινοπραξία θα είναι υπεύθυνη για την παγκόσμια ανάπτυξη, εμπορία, αδειοδότηση και πώληση στον ναυτιλιακό κλάδο των συστημάτων παραγωγής υδρογόνου της e1. Το σύστημα παραγωγής υδρογόνου της e1 έχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα όταν τροφοδοτείται με μεθανόλη που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, ενώ μπορεί να κατασκευαστεί ή να τροποποιηθεί έτσι ώστε να τροφοδοτείται με αμμωνία, ως εναλλακτική λύση επίτευξης μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα.

Ενώ τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία κυψελών καυσίμου έχει ωριμάσει αρκετά, η ανάπτυξη συστημάτων παραγωγής και παροχής υδρογόνου στις κυψέλες καυσίμου σημειώνει σημαντική καθυστέρηση. Ως αποτέλεσμα, δημιουργούνται διάφορες υλικοτεχνικές και οικονομικές προκλήσεις, που καθυστερούν την ευρεία υιοθέτηση των κυψελών καυσίμου από τον ναυτιλιακό κλάδο, και η τεχνολογία μετατροπής μεθανόλης σε υδρογόνο της e1 αναμένεται να συμβάλει στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.