Grimaldi Group: Παραλαβή νεότευκτου υβριδικού Ro-Ro πλοίου

Grimaldi Group: Παραλαβή νεότευκτου υβριδικού Ro-Ro πλοίου

186
Grimaldi Group: Παραλαβή νεότευκτου υβριδικού Ro-Ro πλοίου

O Όμιλος Grimaldi συνεχίζει την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου του. Πιο συγκεκριμένα, στις 12 Μαρτίου ο ιταλικός όμιλος παρέλαβε στη Nanjing της Κίνας το «Eco Savona», το τέταρτο από τα δώδεκα υπερσύγχρονα υβριδικά Ro-Ro της σειράς πλοίων Grimaldi Green 5th Generation (GG5G) από τα ναυπηγεία Jinling.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομίλου Grimaldi, το «Eco Savona» θα φέρει την ιταλική σημαία, όπως και τα αδελφά του πλοία. Στην πραγματικότητα, τα εν λόγω πλοία αποτελούν τα μεγαλύτερα Ro-Ro στον κόσμο μικρών αποστάσεων.

Το «Eco Savona» έχει μήκος 238 μ., πλάτος 34 μ., gross tonnage 67.311 τόνων και μέγιστη ταχύτητα 20,8 κόμβων. Παρά το γεγονός ότι το νεότευκτο πλοίο της Grimaldi είναι διπλάσιο σε μεταφορική ικανότητα σε σχέση με τα προηγούμενης γενιάς Ro-Ro, εντούτοις η κατανάλωση καυσίμου δεν επηρεάζεται, χάρη σε προηγμένα συστήματα ενεργειακής απόδοσης που διαθέτει.

Φωτό: www.grimaldi.napoli.it

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.