Τρία χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Υφυπουργείου Ναυτιλίας Κύπρου

Τρία χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Υφυπουργείου Ναυτιλίας Κύπρου

107
Τρία χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Υφυπουργείου Ναυτιλίας Κύπρου

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, ως ο επαγγελματικός σύνδεσμος της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας στη Κύπρο, χαιρετίζει την επιτυχή συμπλήρωση τριών χρόνων από την έναρξη εργασιών του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, την 1η Μαρτίου 2018.

Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο παρατηρεί με ικανοποίηση ότι κατά τη διάρκεια των τριών αυτών χρόνων, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας έχει θέσει γερά θεμέλια και έχει προχωρήσει σημαντικά με την εφαρμογή μίας ολοκληρωμένης “Εθνικής Στρατηγικής για τη Ναυτιλία”, σε συνεργασία με τη Ναυτιλιακή Βιομηχανία, αλλά και με την εφαρμογή νέων υποστηρικτικών μέτρων/δράσεων και ευέλικτων μηχανισμών, έτσι ώστε η Κύπρος να παραμείνει ένα βιώσιμο ναυτιλιακό κέντρο, αναβαθμίζοντας την εικόνα της Κύπρου ως ένα σύγχρονο και ποιοτικό ναυτιλιακό κέντρο.

Η προτεραιότητα που του δόθηκε από την Κυβέρνηση, ως το πρώτο Υφυπουργείο στην Κύπρο, επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά πως η Κυπριακή Ναυτιλία αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό κεφάλαιο για την Κύπρο, με σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ της χωράς, που αγγίζει το 7%. Αναμένεται από τη Ναυτιλιακή Διοίκηση αλλά και το Κράτος, περισσότερη στήριξη στον τομέα της Ναυτιλίας και στοχευμένες δράσεις, ιδιαίτερα τώρα που καλείται να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, ούτως ώστε να αξιοποιήσει τις πολλές δυνατότητες της, κάτι που θα έχει και σημαντικό όφελος στην Κυπριακή οικονομία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.