Δύσκολες ημέρες για την κρουαζιέρα

Δύσκολες ημέρες για την κρουαζιέρα

160
Δύσκολες ημέρες για την κρουαζιέρα

Η Royal Caribbean κατέγραψε ζημίες $1,4 δισ. ή $6,09/μετοχή το δ΄ τρίμηνο του 2020, καθώς ο αντίκτυπος της πανδημίας συνεχίζει να χτυπά την εταιρεία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων.

Με δεδομένο το γεγονός ότι τα πλοία της Royal Caribbean ήταν παροπλισμένα για ένα ακόμα τρίμηνο, τα έσοδά της το δ΄ τρίμηνο κινήθηκαν στα $34,1 εκατ. από τα $2,52 δισ. του αντίστοιχου διαστήματος το 2019.

Συνολικά η εταιρεία το 2020 κατέγραψε οικονομικές απώλειες της τάξης των $5,8 δισ. ή $27,05/μετοχή συγκριτικά με τα κέρδη $1,9 δισ. ή $8,95/μετοχή το 2019.

Οι κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν τη ρευστότητά τους εν μέσω πανδημίας, εξέδωσαν νέες μετοχές και προχώρησαν σε αποεπενδύσεις περιουσιακών στοιχείων όπως επίσης και σε νέες δανειακές συμφωνίες.

Ο κ. Richard D. Fain, πρόεδρος και CEO της Royal Caribbean, αναφερόμενος στον αντίκτυπο της πανδημίας στη βιομηχανία, τόνισε ότι «η κρίση αυτή αποτελεί την πιο δύσκολη στην ιστορία της εταιρείας». Ο ίδιος ωστόσο φάνηκε αισιόδοξος ότι η Royal Caribbean θα ανακάμψει σύντομα από τις οδυνηρές συνέπειες της πανδημικής κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι στην παγκόσμια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας, η Royal Caribbean προχώρησε σε εθελοντική αναστολή των δρομολογίων της από τις 13 Μαρτίου 2020 έως τις 30 Απριλίου 2021.

Φωτό: Cati Cladera/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.