Oι «μνηστήρες» για την κρατική ναυτιλιακή εταιρεία της Ινδίας

Oι «μνηστήρες» για την κρατική ναυτιλιακή εταιρεία της Ινδίας

244
Oι «μνηστήρες» για την κρατική ναυτιλιακή εταιρεία της Ινδίας

Έως την 1η Μαρτίου παρέτεινε η ινδική κυβέρνηση την προθεσμία υποβολής προκαταρκτικών προσφορών για την εξαγορά της Shipping Corp. of India, της κρατικής ναυτιλιακής εταιρείας της Ινδίας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Υπουργείο Επενδύσεων και Διαχείρισης Δημόσιων Περιουσιακών Στοιχείων (DIPAM) της Ινδίας είχε ανακοινώσει την αποεπένδυση του 63,75% που κατείχε η ινδική κυβέρνηση στην κρατική ναυτιλιακή εταιρεία της χώρας.

Η τελευταία ημέρα για την υποβολή προτάσεων ήταν το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου. Η ινδική κυβέρνηση προχωρά με ένα μεγάλο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Μάλιστα πρόσφατα η υπουργός Οικονομικών Nirmala Sitharaman στην ομιλία της για τον εθνικό προϋπολογισμό του έτους 2021-2022 σημείωσε ότι «ένας αριθμός συναλλαγών που μεταξύ άλλων αφορούν τις εταιρείες Bharat Petroleum Corp. Ltd., Air India, Shipping Corp. of India, Container Corp. of India, IDBI Bank, BEML Ltd., Pawan Hans, Neelachal Ispat Nigam Ltd. θα ολοκληρωθούν το 2021-2022».

Σύμφωνα τέλος με ινδικά ΜΜΕ, η Great Eastern Shipping φαντάζει αυτή τη στιγμή το απόλυτο φαβορί για την εξαγορά της Shipping Corp. of India.

Φωτό: www.shipindia.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.