BP: Οικονομικές ζημίες για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία

BP: Οικονομικές ζημίες για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία

138
BP: Οικονομικές ζημίες για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία

Η BP κατέγραψε πέρυσι οικονομικές ζημίες για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, καθώς η πανδημία έπληξε σοβαρά τη ζήτηση για μαύρο χρυσό. Πιο συγκεκριμένα, ο πετρελαϊκός κολοσσός κατέγραψε ζημίες $5,7 δισ., ενώ έγινε λόγος για ένα κακό ξεκίνημα το 2021, καθώς ενισχύονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Ο Bernard Looney, CEO της BP, ανέφερε στο Reuters ότι ο «πράσινος» μετασχηματισμός της εταιρείας είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς επιταχύνονται οι διεργασίες της για την ηλεκτροπαραγωγή 50 gigawatts από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030.

Το δ΄ τρίμηνο του 2020, η εταιρεία σημείωσε κέρδη $115 εκατ. Αναφορικά με τις προοπτικές του 2021, ο κ. Looney ανέφερε ότι οι νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις θα έχουν ισχυρό αντίκτυπο στη ζήτηση, η οποία βέβαια φέτος εκτιμάται ότι θα ανακάμψει σε σύγκριση με πέρυσι, με τα παγκόσμια αποθέματα να επιστρέφουν στα μέσα επίπεδα πενταετίας.

Παράλληλα, βαρύτατο χτύπημα έχει δεχτεί και η μετοχή της BP, η οποία πέρυσι απώλεσε το 40% της αξίας, φτάνοντας σε χαμηλά 25ετίας. Οι Royal Dutch Shell και ExxonMobil επίσης είδαν την κεφαλαιοποίησή τους να συρρικνώνεται το περασμένο έτος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.